HomeΣΠΟΡΨάχνει «ποδαρικό με το δεξί» στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική

Ψάχνει «ποδαρικό με το δεξί» στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα επιδιώξει ένα νέο ξεκίνημα με αφετηρία την αναμέτρηση απέναντι στο Λιχτενστάιν, που θα διεξαχθεί απόψε στη Βαντούζ (OPEN TV, COSMOTE SPORT 1 HD – 21:45) και σηματοδοτεί την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στην προκριματική φάση του EURO 2020.

Ο αντίπαλος μας προσφέρεται για την… ιδανική εκκίνηση, αρκεί βεβαίως οι διεθνείς να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα.

Το ενδεχόμενο «γκέλας» δεν υπάρχει καν στη σκέψη του Άγγελου Αναστασιάδη και των Ελλήνων παικτών του, σε έναν όμιλο (10ο) που συνυπάρχουν Ιταλία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη κάτι που σημαίνει ότι κάθε «εκτός προγράμματος» απώλεια θα είναι καταστροφική.

Οι απουσίες είναι πολλές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Μανωλά, Χριστοδουλόπουλου, Μάνταλου, Πέλκα, Ρέτσου, Παπαδόπουλου, ενώ ούτε ο Παπασταθόπουλος υπολογίζεται για την πρεμιέρα, καθώς ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αστράγαλο και θα προφυλαχθεί για το πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι που έπεται, με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (26/3, 21:45).

Στο διάστημα που προηγήθηκε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δοκίμασε τους σχηματισμούς 4-2-3-1 και 3-5-2, που σημαίνει ότι η αρχική ενδεκάδα θα προκύψει κατά μεγάλο βαθμό από την επιλογή του συστήματος.

Στην πρώτη περίπτωση ο Μήτρογλου θα είναι ο μοναδικός φορ, στη δεύτερη θα πλαισιωθεί με Κουλούρη ή Κολοβό, που δοκιμάστηκε στις προπονήσεις ως δεύτερος επιθετικός.

Αμυντικά, στο 4-2-3-1 ο Σιόβας θα έχει πλάι του τον Ρισβάνη στα στόπερ, με Μπακάκη (Μαυρία) και Κούτρη στα άκρα της οπισθοφυλακής, ενώ για τη θέση «1» υπάρχουν Βλαχοδήμος και Πασχαλάκης.

Σε περίπτωση που ο Αναστασιάδης επιλέξει τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο τρίτος θα είναι ο Κουρμπέλης. Στον άξονα θα παίξουν Ζέκα και Σάμαρης, ο Φορτούνης θα είναι ο πλέι μέικερ και από εκεί και ύστερα υποψήφιοι για το βασικό σχήμα είναι οι Μπακασέτας, Δώνης, Μασούρας και Κολοβός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση