HomeHL-SportsΚέρκυρα Εργοτέλης 2-1

Κέρκυρα Εργοτέλης 2-1

Οι Φαίακες νίκησαν (2-1) με ανατροπή τον Εργοτέλη - Είχαν και δοκάρι οι νικητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ σκληρή για να πεθάνει… Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Απόλλωνα Πόντου και ΑΟΧ/Κισσαμικό, η Κέρκυρα χαμογέλασε ξανά το Σάββατο  επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 του Εργοτέλη για την 23η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Έτσι, οι Φαίακες έφτασαν τους 37 βαθμούς, προσπερνώντας τους αντιπάλους τους και εδραιώθηκαν στην πρώτη πεντάδα.

Από την άλλη, οι Κρητικοί αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το νησί του Ιονίου και πλέον έχασαν έδαφος στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι «στράβωσε» από το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο, ο Έφορντ έγραψε το 0-1 «παγώνοντας» το ΕΑΚ Κέρκυρας.

Παρά την ψυχρολουσία, όμως, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δεν αγχώθηκαν… Πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 32’ έφεραν το ματς στα… ίσια με τον Μότα ενώ στο 39’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σιατραβάνη να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε εκ νέου στο 52’ όταν ο Κατσιμήτρος απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή το σουτ του Μότα. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα «χτύπησε» ο Σιατραβάνης ο οποίος με ωραία έμπνευση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι Φαίακες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο τέρμα αλλά στο 58’ η προσπάθεια του Πασά σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους. Μετά το 60′ οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοση τους χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση με συνέπεια να ηττηθούν για δεύτερη φορά φέτος από την Κέρκυρα.

Διαιτητής ήταν ο Βουρνέλης (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Θανασιά (Ηπείρου) και Πήττα (Ηλείας). Τέταρτος ήταν ο Μπαΐλης (Πρέβεζας).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Kουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Θεοδωράκης, Κούρος, Κρητικός, Πασάς (68′ Λινάρδος), Κόντος (14’ Μότα), Σιατραβάνης, Ζορμπάς (83’ Χαντάκιας), Τουράμ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Μπαχανάκ, Μαζουλουξής, Οικονόμου, Μπρους, Τσέλιος, Γροντής, Μανουσάκης, Ριοβίθης, Εφορντ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση