HomeΕΛΛΑΔΑΖάκυνθος: Απαγορεύεται «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο με απόφαση Λιμεναρχείου

Ζάκυνθος: Απαγορεύεται «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο με απόφαση Λιμεναρχείου

Θα κληθούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την οριοθέτηση της ακτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, και το ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται και να προβληματίζει άπαντες είναι εάν και κατά πόσο η παραλία του “Ναυαγίου” θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, αλλά και η περιοχή στο επάνω πλάτωμα θα έχει μια ευπρεπισμένη εικόνα.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων αφού αυτό εισέπραξε ο Δήμαρχος Ζακύνθου παραδίδοντας στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον φάκελο με τις άδειες παρέμβασης σε αναδασωτέα δασική έκταση και εν συνεχεία στο υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή του “Ναυαγίου”.

Παράλληλα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στον Όρμο “Ναυάγιο Ζακύνθου”, ορίζοντας τα όσα πρέπει να ισχύουν ενώ για να αλλάξει απαιτούνται εγγυήσεις και σαφείς οδηγίες για το ποια τμήματα της παραλίας είναι ασφαλή και ποια όχι.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει το “μέχρι νεωτέρας”, ωστόσο, εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί κάποιος να πει είναι ότι θα πρέπει να πρώτη φορά οι άμεσα εμπλεκόμενοι να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να πάρουν και υλοποιήσουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, που δεν θα μας εκθέτουν πλέον ως τουριστικό προορισμό παγκόσμια.

Η Ζάκυνθος, καλώς ή κακώς έχει ταυτιστεί με την εικόνα του Ναυαγίου. Έγινε η αιτία να αποκτήσει η Ζάκυνθος και η Ελλάδα μία από τις πιο απόκοσμα όμορφες εικόνες του πλανήτη. Με δεδομένο το περιστατικό μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε πως ίσως η μαγευτική εικόνα του Ναυαγίου έχει ημερομηνία λήξης; Πως δεν αρκούν τα σχοινιά και τα παλούκια να εξακολουθήσουμε να έχουμε brand name; Λίγοι πάσσαλοι, και μερικά μέτρα σχοινί είναι για το ονόρε, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική φύλαξη και παρεμβάσεις.

Συνήθως οι καλές ευχές παραγκωνίζουν το διάλογο και τη μελέτη, αφήνοντάς τα όλα στον αυτόματο πιλότο και την καλή μας τύχη. Για πόσο όμως θα μπορεί να φέρνει το ναυάγιο χρήμα στο νησί; Τι θα συνέβαινε λοιπόν, αν με τα χρόνια ή με ένα μεγαλύτερου μεγέθους στιγμιαίο γεγονός, η παραλία έχανε ολοκληρωτικά τα βασικά της χαρακτηριστικά; Έπαυε δηλαδή να είναι προσβάσιμη ή έχανε για πάντα το σκουριασμένο της σκαρί;

Πηγή: www.imerazante.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση