HomeHL-9Αγώνας … δρόμου για να καθαριστεί η πόλη μέχρι την εθνική επέτειο

Αγώνας … δρόμου για να καθαριστεί η πόλη μέχρι την εθνική επέτειο

Σταδιακά η αποκομιδή του μεγάλου όγκου απορριμμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διπλές βάρδιες των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου καταβάλλεται προσπάθεια από το απόγευμα της Παρασκευής να καθαριστεί η πόλη, ενόψει και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ωστόσο, ο όγκος των σκουπιδιών που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους, τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά, στις συνοικίες και τα προάστια, είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό η αποκατάσταση του μείζονος προβλήματος που προκλήθηκε από την πολυήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα επιτευχθεί σταδιακά.

Η έμφαση δίδεται, όπως είναι αναμενόμενο, σε ευπαθή σημεία της πόλης, αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μεθαύριο Δευτέρα θα υποδεχθεί πλήθος κόσμου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων έληξε χθες το απόγευμα, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία είχαν ήδη αρχίσει να ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αφού ποντίκια είχαν κάνει την εμφάνισή τους στους σωρούς των συσσωρευμένων σκουπιδιών, και η δυσωδία ήταν έντονη.

pontiki

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τη δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους. Η κατάληψη στη Μάντρα του Δήμου Ηρακλείου τερματίστηκε, και τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αποκατάστασης και ευπρεπισμού της πόλης των ίδιων των εργαζομένων, η αποκομιδή γίνεται σταδιακά, με έμφαση στο κέντρο του Ηρακλείου. Για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, τα μέλη των συνεργείων καθαριότητας εργάζονται σε διπλές βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναδρομικά και παροχές που δεν τους έχουν καταβληθεί από το 2013 έως και το 2017. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είχε ήδη εγκρίνει την καταβολή των επιδομάτων, ωστόσο η σχετική απόφαση παρέμενε προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση