HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός: διασφαλίζουμε το μέλλον του»

Αυγενάκης: «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός: διασφαλίζουμε το μέλλον του»

Aπό Αρχάνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στόχος της Νέα Δημοκρατία είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά. Γιατί όποιο δρόμο και αν διαλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να τον περπατήσουν καλύτερα.», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στην εκδήλωση με θέμα «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός: διασφαλίζουμε το μέλλον του», που διεξήχθη στις Αρχάνες, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Βασικά σημεία της Ομιλίας:

  • «Θεωρούμε υποχρέωση και αυτονόητη δέσμευση να στηρίξουμε τον αθλητισμό σε κάθε του μορφή. Όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου, αλλά δίνοντας στο κύτταρο που είναι το αθλητικό σωματείο τις δυνατότητες να ανασάνει οικονομικά με δράσεις που μπορεί να είναι επωφελείς πρωτίστως για το ίδιο και τους σκοπούς του.
  • Στηρίζοντας έμπρακτα με διαφανείς όρους προγράμματα άθλησης για όλους, κυρίως από δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βάζοντας στο παιχνίδι την ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανέγερση και συντήρηση αθλητικών χώρων.
  • Επενδύοντας στο ταλέντο του Έλληνα αθλητή, του Έλληνα προπονητή. Ταλέντο που σε εποχές κρίσης και απαξίωσης θεσμών και προσώπων συνεχίζει να κάνει τον ελληνικό λαό περήφανο με νίκες και διακρίσεις.
  • Σεβόμαστε και την επιχειρηματικότητα που άλλωστε είναι συνυφασμένη με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αλλά με όρους, κανόνες και πλαίσια που θα υπακούν στο δημόσιο συμφέρον. Με νόμους που υπάρχουν, όχι για να υπάρχουν, αλλά να επιβάλλονται, προς όλους.
  • Με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της μάστιγας της αθλητικής βίας που πλέον αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πληγής. Με σύγχρονη εποπτεία των αγωνιστικών χώρων. Με σκληρές ποινές για παραβάτες. Με ενίσχυση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και έμφαση στην πρόληψη των επεισοδίων. Αντί να στέλνουμε χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα κάθε εβδομάδα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ λιγότερους για να προλαβαίνουν και να αποτρέπουν επεισόδια.
  • Με παράλληλες δράσεις αθλητικής αγωγής και παιδείας, από την παιδική κιόλας ηλικία. Με αξιοποίηση τόσο για τον ερασιτεχνικό, όσο και τον επαγγελματικό αθλητισμό της ολυμπιακής μας κληρονομιάς. Στόχος της ΝΔ στον αθλητισμό δεν είναι η μαζική παραγωγή πρωταθλητών. Μέσα από την απόκτηση αθλητικής νοοτροπίας θα έρθουν και οι διακρίσεις.
  • Στόχος μας να τονώσουμε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε μια αθλητική νοοτροπία στις νεαρές ηλικίες, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. Αν κατορθώσουμε να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, δεν θα έχουμε μόνο καλύτερη υγεία. Θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία.
  • Για την ΝΔ ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, αλλά και διέξοδο από το σκοτεινό μονοπάτι της εσωστρέφειας που βιώνει η Χώρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης. Όπως έχει πει ο Πρόεδρός μας, Κ. Μητσοτάκης, για τον αθλητισμό, «δυναμική υπάρχει, το ταλέντο περισσεύει».
  • Ο Αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής. Όχι ως εργαλείο βίας και διαίρεσης. Ακριβώς διότι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ενοποιητικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας.»
Διαφήμιση
Διαφήμιση