HomeΚΡΗΤΗΤο Εργατικό Κέντρο για την έκρηξη στη ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο για την έκρηξη στη ΔΕΗ

Στο πλευρό των… εργαζομένων ο πρόεδρος, Στ. Βοργιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίπλα στους συναδέρφους εργαζομένους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, λίγα μόλις λεπτά μετά την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ και που προκάλεσε «black out» σε όλη την Κρήτη.

Ευτυχώς, παρά την δυσκολία της κατάστασης και τις υλικές ζημιές, που προκάλεσε στον χώρο της έκρηξης το ωστικό κύμα, οι συνάδερφοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και δεν είχαμε τραυματίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ τόνισε «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα ή τραυματισμούς εργαζομένων της ΔΕΗ, κατά την ισχυρή έκρηξη του μετασχηματιστή. Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία, αλλά και τον επαγγελματισμό, που έδειξαν στις κρίσιμες αυτές στιγμές οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Συγχαρητήρια, όμως  και στους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Σημαντική ήταν και η προσπάθεια των αντρών του Λιμενικού Σώματος, που κατόρθωσαν να στήσουν άμεσα αντιρρυπαντικό φράγμα στην θαλάσσια περιοχή των Λινοπεραμάτων, για να προλάβουν τυχόν ρύπανση των ακτών».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνεχίζουν να εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα ηλεκτροδότησης, που παρουσιάστηκε στην Κρήτη. Ήδη το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η ζημιά στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ συνεργεία της Επιχείρησης Ηλεκτροδότησης βρίσκονται επί ποδός για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση