HomeHL-9Έκρηξη στη ΔΕΗ: Ψάχνουν τα αίτια που «έσκασε» ο μετασχηματιστής

Έκρηξη στη ΔΕΗ: Ψάχνουν τα αίτια που «έσκασε» ο μετασχηματιστής

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά τόσο των συνεργείων της ΔΕΗ όσο και της πυροσβεστικής και του λιμενικού για το σβήσιμο της φωτιάς αλλά και τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μετασχηματιστή του εργοστασίου στα Λινοπεράματα.

Ήδη από τις 2 το μεσημέρι – έπειτα από δύο μόλις ώρες – το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης ενώ μέχρι και τις 5 το απόγευμα τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, προτεραιότητα είχε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια και στρατόπεδα τα οποία μέχρι τότε λειτουργούσαν με γεννήτριες.

«Έσκασε» ένας από τους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν ένας από τους μετασχηματιστές που υπάρχουν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα ξαφνικά… έσκασε.

Μάλιστα, τόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής όσο και οι άνθρωποι της ΔΕΗ ψάχνουν να βρουν τα αίτια για το συγκεκριμένο συμβάν.

«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα τροφοδοτεί πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Κρήτη γι’ αυτό και δημιουργήθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε όλο σχεδόν το νησί», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «έχουμε πει σε κάθε τόνο ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ηλεκτροδότησης που έχει το νησί».

avgenakhs-deh2

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μετασχηματιστής λειτουργεί βοηθητικά ενώ από το 2005 βρισκόταν σε αχρηστία.

«Το σημερινό συμβάν αναδεικνύει την ανάγκη επενδύσεων που θα εγγυώνται την ασφάλεια εφοδιασμού στο μεγαλύτερο νησί της πατρίδας μας στο οποίο άλλωστε αντιστοιχεί κάτι περισσότερο από το 7% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται πέραν της επίσπευσης των διαδικασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση