HomeHL-Greece«Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη»

«Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη»

Μετάνιωσαν στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάγωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το σκάνδαλο της παράνομης σύνταξης που εισέπραττε η υποψήφια ευρωβουλευτής Μυρσίνη Λοίζου, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο γεύμα του Μεγάρου Μαξίμου και έβγαλε selfie μαζί της.

Η υποψηφιότητά της είχε αρκούντως διαφημιστεί από την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και εθεωρείτο από τα βαριά χαρτιά, λόγω ονόματος, αφού πατέρας της είναι ο διάσημος συνθέτης Μάνος Λοϊζος. Και παρά την αποκάλυψη παλαιότερων αναρτήσεων στα social media, στα οποία η κόρη Λοίζου εξέφραζε συμπάθεια σε τρομοκράτες τύπου Κουφοντίνα, η κυβέρνηση την στήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να φωτογραφηθεί σε selfie για να δείξει την συμπαράστασή του.

Αλλά η αποκάλυψη πως η κόρη Λοϊζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της και ότι είχε καταδικαστεί γι’αυτό με δυο χρόνια φυλάκιση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η 40χρονη εκλήθη για εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Μάλιστα παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζε την περίπτωση της Μυρσίνης Λοίζου λέγοντας «Πήγαμε για την κόρη Λοίζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη», κάνοντας αναφορά στο θρίλερ του Χίτσκοκ «Ψυχώ» με ήρωα έναν ψυχωτικό δολοφόνο.

Η περίπτωση της Λοίζου δεν αποτελεί ένα στιγμιαίο λάθος για την κυβέρνηση, χωρίς συνέπειες. Είναι ένα ισχυρό πλήγμα στο κυβερνών κόμμα, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Με την παραίτησή της η κ. Λοίζου εξανεμίζει το ηθικό πλεονέκτημα που διαφημίζει η κυβέρνηση και ρίχνει σκιές στις επιλογές των προσώπων. Ορισμένοι στην κυβέρνηση ζητούν τώρα ευθύνες τόσο από τον Πάνο Σκουρλέτη που ανέλαβε να «σκαλίσει» τυχόν παραπτώματα στο παρελθόν της Λοίζου όσο και στον Αλέκο Φλαμπουράρη που είχε την φαεινή ιδέα να την προτείνει στον πρωθυπουργό για το ευρωψηφοδέλτιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση