HomeΚΡΗΤΗΗ δημιουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο στο επίκεντρο συνάντησης

Η δημιουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο στο επίκεντρο συνάντησης

Με την Ε. Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού ο Σ. Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της δημιουργίας τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο συζητήθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κα Έλενας Κουντουρά του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό, κ.κ. Νίκο Κοκολάκη, Νίκο Σμυρνάκη, Γιώργο Χότζογλου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας με αφορμή τα «Προγράμματα/δράσεις κατάρτισης-μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών», για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, ζήτησαν την επέκταση του προγράμματος σε περιοχές μεγάλης Τουριστικής Εμβέλειας, εξ αυτών και στο Ηράκλειο της Κρήτης, που αποτελεί βασικό πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στα τμήματα μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων, τα οποία διαχρονικά έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα στην οργάνωση και τη βελτίωση της κουλτούρας και της νοοτροπίας εξυπηρέτησης των πελατών, που αποτελούσαν μοναδικό εκπαιδευτικό θεσμό που αφορά τους εργαζόμενους και στοχεύουν στη βελτίωση και ανάπτυξη των προσόντων τους.

Ειδικότερα ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι «στο Ηράκλειο, στην κοιτίδα του τουρισμού, η επαγγελματική σχολή συνέβαλε για πολλά χρόνια στην αναδιοργάνωση για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων στον τουριστικό τομέα. Ο νομός μάλιστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς με τα πάρα πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων και 12-13.000 εργαζομένους».

Ο κ. Βαρδάκης, μετά και από την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει το 2018, κάλεσε για ακόμα μια φορά την κα Κουντουρά να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, δεδομένου ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης προς αυτή τη κατεύθυνση είναι έμπρακτες, όπως αποτυπώνεται και στο νόμο 4547/18. Άλλωστε έχει κατατεθεί και εμπεριστατωμένη πρόταση για την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου.

Η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε από την πλευρά της ότι μέσα στο 2019 θα επαναλειτουργήσουν τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Επιπλέον, τόσο ο κ. Βαρδάκης, όσο και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δεν παρέλειψαν να θέσουν θέματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, μετά και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, καλώντας την κα Κουντουρά, σε συνεργασία πάντα με το συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του νόμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση