HomeΓΝΩΜΕΣΔύο λόγια ως αφετηρία αυτής της προσπάθειας

Δύο λόγια ως αφετηρία αυτής της προσπάθειας

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου έμαθα να αγωνίζομαι για το δεδομένο και το αυτονόητο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Νίκου Εμμ. Μαυροματάκη*

Αν για κάτι αισθάνομαι  περήφανος είναι ότι έχω καταφέρει να αντιμετωπίζω την αναπηρία μου όχι ως κατάρα αλλά απλά ως μια αρνητική συγκυρία επιβίωσης την οποία έχω αποδεχθεί πλήρως.

Ταυτόχρονα ύστερα  από δωδεκαετή εργασιακή εμπειρία. στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη. Αφουγκραζόμενος καλά τον παλμό της αγοράς και τα προβλήματα της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Μετά από μια δεκαετία χρηστικής εποικοδομητικής μα κυρίως έντιμης θεσμικής εκπροσώπησης των συναδέλφων μου και των συμπολιτών μου στους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που άπτονται του γνωστικού μου αντικείμενου είμαι πιστεύω σε θέση να αποδείξω τεκμηριωμένα ότι αναπηρία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας για την πόλη μας. Με την πρακτική αυτή.

Αφενός αναβαθμίζεται σημαντικά το τουριστικό μας προϊόν και αφετέρου  αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό και ιστορικό μας πλούτο εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Παράλληλα επιθυμώ να δω τα τοπικά αγροτικά προϊόντα να αποζημιώνουν για τους κόπους τους αγρότες μας, να περνούν προστιθέμενη άξια, να αυξάνουν το τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων και να ταξιδεύουν το Ηράκλειο σ’ ολόκληρο τον κόσμο μέσα από ένα αποτελεσματικό μηχανισμό διακίνησης.

Για τους ανωτέρω λόγους και όχι μόνο (θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε εκτενέστερα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα). Αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη. Να  πω το μεγάλο ναι στον καλό φίλο Γιάννη Κουράκη. Σ’ αυτό το ανανεωτικό και αναγεννησιακό κάλεσμα ώστε η νέα δεκαετία να βρει το Δήμο Ηρακλείου δυνατό δήμο ξανά!

Σ’ αυτήν την δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δημιουργική πορεία θέλω τον κάθε ένα και την κάθε μια από εσάς συνοδυπόρο, ως αυστηρό αλλά  δίκαιο κριτή και χρηστικό συνομιλητή συμμέτοχο στη λήψη αποφάσεων.

*Ο κ. Νίκος Εμμ. Μαυροματάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου με την Δημοτική Κίνηση  Ηράκλειο 3.7.5. με επικεφαλή τον Γιάννη Κουράκη.

images

Διαφήμιση
Διαφήμιση