HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: «Nα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ»

Κεγκέρογλου: «Nα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ»

Παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του, προς τα Υπουργεία Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και εφεξής να καταβάλλεται κανονικά η προβλεπόμενη αποζημίωση.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Από την αρχή του έτους, οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται για τους ελέγχους που διενεργούνται σε προγράμματα χορήγησης παροχών, επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων, κατάρτισης, παροχών εκπαίδευσης, εποπτείας, διενέργειας αυτοψιών για την προστασία της ακίνητης περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών, διενέργειας αποτυπώσεων μικρής κλίμακας κ.α., εξαιτίας της λήξης ισχύος της ΚΥΑ με αριθμ. 2/82850/0022.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού δουλεύουν χωρίς να αποζημιώνονται καθώς η κυβέρνηση αδρανεί ως προς την έκδοση της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης.

Επειδή, η κυβέρνηση που επαίρεται ότι στηρίζει το δημόσιο, στην πραγματικότητα έχει προκαλέσει κατάσταση πλήρους απορρύθμισης.

Επειδή, η ισχύς της υπουργικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα της υπ’ αριθμ. 2/82850/0022 Αρ. Φύλλου 487, 9 Οκτωβρίου 2013, για τον καθορισμό των προβλεπόμενων του άρθρου 34 του Ν.4144/2013 σχετικά με τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π) που ρύθμιζε την καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης έχει λήξει σύμφωνα με τους παράγοντες του οργανισμού.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ καθώς και εφεξής να καταβάλλεται κανονικά η προβλεπόμενη αποζημίωση;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση