HomeHL-9Ούτε σήμερα γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων – Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Ούτε σήμερα γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων – Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Διεκδικούν αναδρομικά και παροχές από το 2012

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η αποχή των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να μην γίνεται ούτε σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναδρομικά αλλά και παροχές που δεν έχουν λάβει το διάστημα 2012 έως 2017 για γάλα και μέτρα ατομικής προστασίας που δεν τους δόθηκαν.

Οι χθεσινές συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους του Ηρακλείου απέβησαν άκαρπες ενώ περιμένουν συνάντηση με τον Επίτροπο ο οποίος και πρέπει να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη στην μάντρα του δήμου ενώ σήμερα, μετά την συνάντηση, αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κινητοποίηση

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», βρέθηκε στην Μάντρα του Δήμου Ηρακλείου με κλιμάκιο της, επικεφαλής του οποίου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι Μ.Κοκοσάλη και Μ.Κασαπάκης. Το κλιμάκιο εξέφρασε την στήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας για την καταβολή των χρωστούμενων ΜΑΠ τόσο για τα έτη 2013 και 2017 που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11/2/2019), όσο και για τα υπόλοιπα έτη 2012 και 2014-16, αλλά και για την από δω και πέρα έγκαιρή και σε είδος καταβολή των ΜΑΠ.

mantra

Είναι πραγματικά προκλητικοί και απαράδεκτοι οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής, και δυστυχώς επιβεβαιώνουν την «Λαϊκή Συσπείρωση» που και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο είχε προειδοποιήσει του εργαζόμενους να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην Δημοτική Αρχή.

Πρώτα έπεισε τους εργαζόμενους και απέφυγε να τους αποζημιώσει για όλα έτη που δεν πήραν ΜΑΠ και γάλα, αντικαθιστώντας την αποζημίωση που δικαιούνται και βάση νόμου, με κάποια από τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και περιορίζοντας την αποζημίωση μόνο στα έτη 2013 και 2017. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με κάθε εργασιακή σχέση η αποτίμηση σε χρήμα 2 ετών ΜΑΠ και 1 έτους γάλα. Τώρα έρχεται ακόμη και σε αυτήν την δική της πρόταση-που υιοθέτησε από την Δημοτική Αρχή Κουράκη- να προσθέσει νέα εμπόδια στις αποζημιώσεις, επικαλούμενη εντάλματα πληρωμής του 2013 που πληρώθηκαν σε άλλα έτη, τα όποια ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε όταν έφερνε την πρόταση της στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ένα μήνα.

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν? Ακόμη όμως και αν δεν γνώριζαν, είναι απαράδεκτο να καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις, πάσο μάλλον για χρήματα εργαζόμενων, χωρίς πρώτα να έχουν εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τι μπορεί να μπει εμπόδιο στο να πάρουν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι. Είναι απαράδεκτο να παίζουν με την αγωνία εκατοντάδων εργαζόμενων που ρισκάρουν καθημερινά μέχρι και τη ζωή τους για να μένει η πόλη καθαρή!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από την Δημοτική Αρχή να βρει άμεσα λύση ώστε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Είναι αποκλειστικά δική της η ευθύνη για την καταβολή της αποζημίωσης στους εργαζόμενους.

Επίσης επαναλαμβάνει ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να πληρώσει, από τα 53εκ ευρώ πλεόνασμα του Δήμου, όλα τα χρωστούμενα έτη σε ΜΑΠ στους εργαζόμενους κάθε εργασιακής σχέσης. Είναι χρήματα που βγαίνουν από τον ιδρώτα τους και αυτός ο ιδρώτας δεν εξισώνεταιμε κανένα ρεπό!

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σε όλες της υπηρεσίες του Δήμο να βγάλουν συμπεράσματα από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Να μην συμβιβάζονται «έστω με τα λίγα». Να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε «συμφωνίες» και «συμβιβασμούς για το καλό όλων» όπως τους καλούν εργοδοτικοί συνδικαλιστές και η Δημοτική Αρχή. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν! Να εμπιστευτούν τη δύναμη τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αυτόν τον αγώνα καταθέτει και θα συνεχίσει να καταθέτει όλες τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να σπάσει ο συμβιβασμός, ο φόβος. Η ενίσχυση της στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και συνολικά η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες, είναι εγγύηση ότι αυτό το ρεύμα του αγώνα, της λαϊκής αντιπολίτευσης,  θα δυναμώσει!

Διαφήμιση
Διαφήμιση