HomeΚΟΣΜΟΣΤουσκ για Brexit: Πιθανή μικρή αναβολή

Τουσκ για Brexit: Πιθανή μικρή αναβολή

Aν ψηφιστεί η Συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πιθανότητα αναβολής του Brexit (εφαρμογή του άρθρου 50) για λίγο διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει θετικά για τη Συμφωνία Αποχώρησης, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με δήλωσή του, λίγες στιγμές μετά το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε, ωστόσο, ότι η αναβολή έως τις 30 Ιουνίου θα δημιουργήσει πληθώρα νομικών και πολιτικών ερωτηματικών, καθώς μεσολαβούν οι ευρωεκλογές, στις οποίες γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν οι Βρετανοί πολίτες ή όχι και πώς μπορεί να δρομολογηθεί οποιαδήποτε εξέλιξη, με βάση τη χρονική συγκυρία στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Ακόμα κι αν η ελπίδα για τελική επιτυχία μπορεί να φανεί αδύναμη, ακόμη και απατηλή, ακόμα και αν και η κόπωση του Brexit γίνεται όλο και περισσότερο ορατή και δικαιολογημένη, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την αναζήτηση μίας θετικής λύσης μέχρι και την τελευταία στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρότερος Τουσκ σε έκτακτη δήλωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης στις Βρυξέλλες τόνισε ότι οι 27 είναι ανοικτοί σε μια μικρή παράταση αρκεί το Λονδίνο να διαβεβαιώσει τις Βρυξέλλες ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα υπερψηφίσει τη μοναδική συμφωνία που υπάρχει στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε επίσης ότι σε αυτό το στάδιο δεν βλέπει την ανάγκη νέας συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών, πετώντας για ακόμα μια φορά την μπάλα στην πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Ντόναλντ Τουσκ δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους ,καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να σπεύσει για διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες και επιφυλάχθηκε για πλήρη συνέντευξη τύπου μετά το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση