HomeHL-GreeceΤραγωδία στον Ν. Κόσμο: Ένα ζευγάρι λευκά παπουτσάκια στο σημείο

Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: Ένα ζευγάρι λευκά παπουτσάκια στο σημείο

Για ένα παιδί που δεν θα τα φορέσει ποτέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κεριά και λουλούδια από τους γείτονες για την τετράχρονη ΄Εφη και τη μητέρα της

Λίγα λουλούδια. Μερικά κεράκια. Και δίπλα ένα ζευγάρι λευκά κοριτσίστικα παπουτσάκια. Αφιερωμένα σε ένα παιδί που δεν θα τα φορέσει ποτέ. Θα μπορούσε να τρέξει φορώντας τα, να τα λιώσει παίζοντας και να τα πετάξει τελικά, αφού θα είχε μεγαλώσει και δεν θα του έκαναν πια.

Τα λευκά παπουτσάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Ποριώτη στον Νέο Κόσμο συμβολίζουν με ανατριχιαστικό τρόπο ότι το παιδί για το οποίο προορίζονταν κατέληξε σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έχοντας κάνει πορεία θανάτου με απόφαση που πήρε η μάνα του. Η μικρή Έφη, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 5.40′ χθες το απόγευμα όταν απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες των γιατρών να τη γλιτώσουν, είχε κλάψει, είχε αναζητήσει τον μπαμπά της την ώρα που η μαμά της την κρατούσε έξω από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κατσαντώνη και Ποριώτη στον Νέο Κόσμο.

Το κλάμα του παιδιού και οι φωνές του ότι ήθελε τον μπαμπά του στοιχειώνουν τη γειτονιά. Δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης. Και τα ερωτήματα είναι δύο: Γιατί έγινε ό,τι έγινε το ένα. Και αν μπορούσε να είχε αποτραπεί, το άλλο.

simeio02

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση