HomeHL-WorldAπό τη Συρία τα πρώτα θύματα του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία που κηδεύτηκαν

Aπό τη Συρία τα πρώτα θύματα του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία που κηδεύτηκαν

Σπαρακτικός θρήνος από τον μικρότερο γιο της οικογένειας των θυμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πατέρας και γιος από τη Συρία, θύματα και οι δύο της τυφλής βίας του Μπρέντον Τάραντ, που αιματοκύλησε το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, είναι οι πρώτοι που κηδεύτηκαν από τα άτυχα θύματα της διπλής επίθεσης σε τεμένη, την περασμένη Παρασκευή.

Ο 44χρονος Khaled Mustafa και ο 16χρονος γιος του Hamza, όπως μεταδίδει το BBC, είχαν φτάσει πρόσφυγες στη Νέα Ζηλανδία πέρσι.

Το ισλαμικό τελετουργικό θέλει της κηδείες να γίνονται αμέσως, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κηδείες καθυστέρησαν λόγω της κλίμακας της διαδικασίας ταυτοποίησης των θυμάτων, που έφτασαν τα 50.

Ο δράστης, ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κοιμητήριο κοντά στο Ισλαμικό Κέντρο Λίνγουντ στο Κράιστσερτς, το ένα από τα δύο τεμένη που ήταν στο στόχαστρο του Τάραντ.

Οι δύο άτυχοι άνδρες, που έπεσαν νεκροί στο τέμενος Αλ Νουρ, είχαν φτάσει από τη Συρία πριν από έναν χρόνο με την οικογένειά τους. Ο Khaled αφήνει πίσω του τη σύζυγο και τον μικρότερο γιο του Zaid Mustafa, ο οποίος βρισκόταν στο τέμενος την ώρα της επίθεσης και τραυματίστηκε. Στην κηδεία το αγόρι πήγε με αναπηρικό αμαξίδιο.

syria-makeleio5

«Δεν θα έπρεπε να στέκομαι μπροστά σας, θα έπρεπε να κείτομαι δίπλα σας» είπε απευθυνόμενος στον αδικοχαμένο πατέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, σήμερα αναμένονται κι άλλες κηδείες θυμάτων του Κράιστσερτς.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση