HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των μαθητών η «Αγωνιστική Παρέμβαση»

Στο πλευρό των μαθητών η «Αγωνιστική Παρέμβαση»

Η εκπαιδευτική παράταξη καλή σε πανεκπαιδευτικό αγώνα ενάντια στον νόμο για το νέο λύκειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για το νέο λύκειο τάσσεται η εκπαιδευτική παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση».

Σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Η Αγωνιστική Παρέμβαση χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις της 18 Μάρτη, στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη της Ελλάδα. Οι μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για το νέο λύκειο ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την αντίθεση της μαθητικής κοινότητας στις επιχειρούμενες αντιδραστικές αλλαγές.

Όπως ακριβώς συνέβη και με όλους τους προηγούμενους αντι-εκπαιδευτικούς νόμους, πίσω από τους κάλπικους τίτλους για «περιορισμό και εξάλειψη της παραπαιδείας» κρύβεται ένα σχολείο ακόμη πιο ταξικό, με ακόμη πιο δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις για τους γονείς και ακόμη πιο εντατικούς και αντιπαιδαγωγικούς όρους για τους όλο και λιγότερους μαθητές του. Τα νέα εξεταστικά «φίλτρα», διαμορφώνουν ένα ακόμη πιο φροντιστηριοποιημένο Λύκειο, υψώνουν φραγμούς και οδηγούν το μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού στην «απόφαση» εγκατάλειψης της προσπάθειας, τουλάχιστον για τις σχολές… «υψηλής ζήτησης».

Όσο όμως και αν προσπαθεί ο Γαβρόγλου και η κυβέρνηση του, να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο του νέου νόμου πίσω από το ίδιο (από τα παλιά) αόριστο ευχολόγιο, η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική. Πριν ακόμη ψηφιστεί ο νέος νόμος η παραπαιδεία «γνωρίζει νέες δόξες» αφού έχει γίνει από όλους αντιληπτό ότι οι απαιτήσεις του «νέου λυκείου» είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτή είναι η «νέα» πραγματικότητα που βιώνουν ήδη οι μαθητές. Για αυτό και έχουν κάθε δίκαιο να οργανώνονται και να κινητοποιούνται.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση στηρίζει τους δίκαιους μαθητικούς αγώνες και παλεύει με κάθε τρόπο για την συγκρότηση ενιαίου αγωνιστικού μετώπου μαθητών-εκπαιδευτικών γονέων, για την απόκρουση των αρνητικών αλλαγών που προωθούνται στην εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την στάση των δυνάμεων (Εκπαιδευτική Προοπτική, ΠΕΚ, Εκπαιδευτικοί Μπορστά) του ΔΣ της ΕΛΜΕ, που από «διαφορετικές» αφετηρίες συνέτειναν στο να μείνει η ΕΛΜΕ μακριά από αυτή τη σημαντική μαθητική κινητοποίηση, αφού αρνήθηκαν να καλέσουν σε συγκέντρωση στις 18/3 κόντρα ακόμη και στις κατευθύνσεις των αποφάσεων της ΟΛΜΕ.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για την απόσυρση του νέου αντιδραστικού νόμου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση