HomeHL-GreeceEλεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Eλεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Φέρονται να αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λόγους βιοπορισμού προκειμένου να δικαιολογήσουν το χρηματισμό τους, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτικών αρχών οι εννέα κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης!

Όλοι οι κατηγορούμενοι μετά τις σημερινές απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, ωστόσο, φέρονται να αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι ακολούθησαν μια πρακτική που είχε παγιωθεί κατά το παρελθόν και πως ελάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά για να χορηγούν τα πλαστά διπλώματα.

Αντίθετα, διαφορετική στάση φέρεται να κράτησε ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή».

Ειδικότερα, οι εννέα εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, εγγυοδοσία επιβλήθηκε σε τρεις κατηγορούμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα, ενώ σε μια κατηγορούμενη υπάλληλο επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Ίδιοι περιοριστικοί όροι – απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα – επιβλήθηκαν και στους άλλους δύο κατηγορούμενους, όπως επίσης και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Στους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους της υπόθεσης επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, κατά περίπτωση.

Οι εννέα κατηγορούμενοι βαρύνονται, κατά περίσταση, με τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, όπως και με τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών και οι εννέα εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν χορηγήσει παράνομες άδειες οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος που ζητούσαν να λάβουν.

Ακόμη, τα μέλη του κυκλώματος, φέρονται να λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση