HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτον συνδυασμό του Αρναουτάκη στα Χανιά ο Κώστας Γύπαρης

Στον συνδυασμό του Αρναουτάκη στα Χανιά ο Κώστας Γύπαρης

Πρώην βουλευτής και πρώην αντινομάρχης Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υποψηφιότητα του Κώστα Γύπαρη π. Βουλευτή και π. Αντινομάρχη Χανίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Κώστας Γύπαρης που θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Χανίων συντάσσει τις δυνάμεις του στο ενωτικό-πολυσυλεκτικό ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη για να συμβάλλει-όπως αναφέρει- στην ενίσχυση του έργου που γίνεται στα Χανιά, στο νησί γενικότερα αλλά και στην διεκδίκηση αυτών που του ανήκουν.

Ο Κώστας Γύπαρης, γεννημένος στην Ασή Γωνιά, με μακρά διαδρομή στο τραπεζικό κλάδο ως Δ/ντης αλλά και στα πολιτικά -Αυτοδιοικητικά και κοινωνικά δρώμενα των Χανίων, σε δήλωση με αφορμή την υποψηφιότητα του, αναφέρει: «Αντλώ  δύναμη  από  τις  εμπειρίες  της ζωής , της  επαγγελματικής  μου σταδιοδρομίας , της  συνδικαλιστικής  – Αυτοδιοικητικής  και  κοινωνικής μου δράσης. Έχω  το θάρρος , να δίνω το παρών  στα  δύσκολα  γιατί  δεν  φοβάμαι  να υπερασπιστώ  αρχές , αξίες , και ιδέες. Μάχομαι  για την πολιτική , όπου  πρωταγωνιστεί  ο άνθρωπος και οι ανάγκες του,

για το  δημόσιο , και κοινωνικό συμφέρον. Διεκδικώ  σταθερές  σχέσεις  ζωής με τον καθένα  από εσάς. Έμαθα σε ολόκληρη τη ζωή μου να δουλεύω  με  τόλμη  σχέδιο και επιμονή.

Σέβομαι τους ανθρώπους ,τις προσωπικές μου αρχές ,αλλά και  την  οικογενειακή μου παράδοση ( παράδοση αγώνων και προσφοράς στην πατρίδα και την Δημοκρατία)  γι’ αυτό  με τα αποτελέσματα της δουλειάς μου ,τους ανταποδίδω την εμπιστοσύνη τους. Η προσωπική μου πορεία στη ζωή , στην  αυτοδιοίκηση και την πολιτική ,έχει μόνο όφελος να δήξει στην κοινωνία μας , σε όλη μου την διαδρομή μέχρι σήμερα. Παράλληλα από τις θέσεις  του πρώην  Αντινομάρχη Χανίων ,του Νομαρχιακού Συμβούλου , του πρώην Βουλευτή  αλλά και του απλού ενεργού πολίτη ,έχω δηλώσει ότι θα είμαι πάντα παρών στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας, με σεβασμό σε όλους εσάς που με την ψήφο σας με εκλέξατε.

Με αυτές τις σκέψεις , και επειδή βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη μίας ενδιαφέρουσας προεκλογικής περιόδου , πήρα την απόφαση  και αποδέχθηκα την πρόταση  να κατέλθω τελικά στον στίβο των Αυτοδιοικητικών εκλογών , για την περιφέρεια  Κρήτης στις επερχόμενες εκλογές του Μάιου2019  , με τον συνδυασμό του υποψηφίου  περιφερειάρχη Κρήτης   Σταύρου Αρναουτάκη ,στο υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του , στην περιφερειακή ενότητα   Χανίων .

Η ανάγκη της κοινωνίας  σήμερα , όσο ποτέ  άλλοτε , να  κινηθεί  σε  δρόμους αξιοπιστίας , ευθύνης , τιμιότητας ,  διαφάνειας και ίσης  μεταχείρισης προς όλους , παράλληλα με σκληρή δουλεία για τα ιδικά προβλήματα του Νομού Χανίων ,αλλά και τα γενικά προβλήματα της Κρήτης μας, «  διεκδικούμε αυτά  που μας ανήκουν.»  εκεί που θα κυριαρχούν  και θα αναγνωρίζονται  οι αξίες για το καλό του τόπου μας, με οδηγούν  στην τοποθέτησή μου αυτή».

Βιογραφικά στοιχεία υποψηφίου Γύπαρη Κωνσταντίνου

Πρώην βουλευτής Χανίων Νέας Δημοκρατίας π. Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης π. Αντινομάρχης Χανίων, π. Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας Χανίων.

Γεννήθηκε στην  Ασή-Γωνιά  Χανίων. Είναι παντρεμένος με την Νέτα  Τζαγκαράκη και  πατέρας  ενός  αγοριού  21  ετών. Κατάγεται από σημαντική ιστορική οικογένεια των Χανίων που μνημονεύεται  σε ιστορικά κείμενα στην Κρήτη από την Βυζαντινή εποχή.  Η οικογένεια Γύπαρη έχει πρωταγωνιστήσει σε όλους τους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες από την Κρήτη έως την Ήπειρο και την Μακεδονία .

Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, και ακολουθεί Σπουδές Ελληνικού πολιτισμού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε τραπεζική καριέρα και υπηρέτησε σε πολλά  καταστήματα και στην  Διοίκηση  της Εθνικής τράπεζας των Αθηνών, και Χανίων. Υπήρξε διευθυντής  στα καταστήματα  Παλαιόχωρας  Σελίνου , Σούδας Χανίων , Καστελίου Κισάμου, Βρυσών Αποκορώνου  και υποδιευθυντής του Κεντρικού καταστήματος Χανίων.

Μιλάει Αγγλικά. Υπηρέτησε την Στρατιωτική  θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών – 2α  Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Μέλος  της ΝΟΔΕ  Χανίων ,και πρώην πρόεδρος της ΕΚΟ  Τραπεζοϋπαλλήλων Νομού Χανίων  της Νέας Δημοκρατίας.

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Χανίων με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 .

Υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης  Νομού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας με τον συνδυασμό  «Η Κρήτη μας ενώνει» του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κρήτη στις περιφερειακές εκλογές το 2010.

Βουλευτής Χανίων ΙΔ΄ βουλευτικής περιόδου 2012  (6η Μαΐου 2012)

Υποψήφιος  Ευρωβουλευτής  2014

Έχει διατελέσει πολλές φορές Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος. Αντινομάρχης ,και αναπληρωτής Νομάρχης Χανίων με τομείς  Κοινωνικής  πολιτικής , Υγείας , Πρόνοιας , Πολιτισμού , Αθλητισμού , Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , και Σχολικής Στέγης.

Έχει διατελέσει  μέλος του Εργατικού  Κέντρου Χανίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχιατρείου Χανίων.

Έχει διατελέσει  αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκορώνου στην Αθήνα , αντιπρόεδρος του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων, μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών , και πρόεδρος του Κέντρου Απεξαρτησιογόνων ουσιών  Νομού Χανίων κ.α. Είναι μέλος της Ελληνικής Νομισματικής Εταιρείας, μέλος της  Ένωσης Ελλήνων Συλλεκτών.

Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του Πολεμικού Μουσείου Χανίων

Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας ανηλίκων  Χανίων .

Πρώην  Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομάδος Ασή-Γωνιάς.

Μέλος της Εταιρείας των φίλων  του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι συλλέκτης και  ιστορικός ερευνητής , και κατέχει μια από της πιο σημαντικές συλλογές νεωτέρων Ελληνικών νομισμάτων, βιβλίων, και αντικειμένων  που σχετίζονται  με την Κρητική Ιστορία και την παράδοση.

Έχει πολυετή  και  πολυσχιδή  δράση και προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική  ζωή του τόπου.

Έχει τιμηθεί  από πολλούς φορείς και συλλόγους για την προσφορά του στην Ιστορία  την παράδοση και την κοινωνική του δράση.

Ως αναγνώριση της εθνικής προσφοράς του  τιμήθηκε με τον χρυσό σταυρό  των Ιπποτών του Τάγματος των Σταυροφόρων Ιπποτών του Παναγίου τάφου από τον Πατριάρχη  Ιεροσολύμων  ΘΕΟΦΙΛΟ   Γ΄  στο Ιεροσόλυμα , και από τον Οικουμενικό  Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως   ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ   με  την ανώτατη διάκριση της εκκλησίας της Κρήτης , με τον Τίμιο Σταυρό των Αποστόλων ΠΑΥΛΟΥ και ΤΙΤΟΥ .

Διαφήμιση
Διαφήμιση