HomeHL-9Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη.  Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

4

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης  Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη,  Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

1

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε:  «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

3

Η  υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει  το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού  Έλενα  Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση