HomeHL-9Ένοχος ο… πατροκτόνος της Φορτέτσας – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Ένοχος ο… πατροκτόνος της Φορτέτσας – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχος κρίθηκε ο 35χρονος άνδρας που τα Χριστούγεννα του 2017 σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι του στην περιοχή της Φορτέτσας.

Το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε την ενοχή του και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με μειωμένο ωστόσο καταλογισμό, εξαιτίας της μέθης του πατροκτόνου.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων και η απολογία του 35χρονου

Από το πρωί στο δικαστήριο Ηρακλείου καταθέτουν οι συγγενείς του 35χρονου και του 61χρονου.

Σύσσωμη η οικογένεια φαίνεται πως στηρίζει τον πατροκτόνο λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή».

Τόσο η θεία του 35χρονου όσο και η γιαγιά του με δάκρυα στα μάτια μίλησαν με καλά λόγια για την σχέση των δύο ανδρών ενώ σημείωσαν πως ένας καυγάς σε συνδυασμό με την κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ από τον πατροκτόνο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 61χρονου.

Την ίδια ώρα, ο 35χρονος μίλησε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ και κάνναβη λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε πιει αρκετά.

Το «μοιραίο» βράδυ

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 35χρονος γιος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει απίστευτα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε καφενείο της περιοχής όπου διασκέδαζε μαζί με το θύμα.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί οι δύο άνδρες φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε η συγγενής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση