HomeΚΡΗΤΗE.I.Y.H: Καταγγελία για απολύσεις 7 οδηγών τουριστικών λεωφορείων

E.I.Y.H: Καταγγελία για απολύσεις 7 οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Τι αναφέρει η καταγγελία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταγγελία για «εκδικητικές απολύσεις 7 οδηγών τουριστικών λεωφορείων»έκανε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η ΕΙΥΗ συμπαραστέκεται στους επτά συναδέλφους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και το σωματείο τους, που απολυθήκαν γιατί μαζί με το σωματείο τους διεκδικούν τα αυτονόητα που προβλέπει η τελευταία Τοπική Σύμβαση Εργασίας (τριετίες – πολυετίες) .

Το θράσος της εργοδοσίας πατάει πάνω στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων μνημονίων από τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κολαούζων πανηγυρίζει ότι τελείωσαν. Είναι οι ίδιοι που κατάργησαν εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων από την εργατική τάξη , στο όνομα της κρίσης και της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα , δηλαδή οδηγοί που θα ξεροσταλιάζουν στα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια , θα κοιμούνται στα πορτ παγκάζ των λεωφορείων , ότι ώρα χρειαστεί και για όσο χρειαστεί . Έτσι έρχεται η ανάπτυξη στον τουρισμό . Γι αυτό λέμε ότι τα περί εξόδου από τα μνημόνια είναι παραμυθία της Χαλιμάς και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν την ευθύνη .

Καλούμε τα συνδικάτα να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των συναδέλφων του Σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» , να καταδικάσουν της απολύσεις , να παρθούν άμεσα πίσω .

Η επίθεση που δεχόμαστε , ο αγώνας κάθε σωματείου ενάντια σε αυτήν , πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης και οργάνωσης , να προχωρήσει παρακάτω , με πυρήνα της δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση