HomeHL-SportsΨυχωμένος και ανώτερος ο ΟΦΗ, νίκησε δίκαια με 2-0 τον ανύπαρκτο Λεβαδειακό

Ψυχωμένος και ανώτερος ο ΟΦΗ, νίκησε δίκαια με 2-0 τον ανύπαρκτο Λεβαδειακό

Πέναλτι στο δοκάρι είχαν οι Κρητικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογέλασε ξανά… Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ο ΟΦΗ επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0 του Λεβαδειακού την Κυριακή  στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα ήταν κλάσεις ανώτερη από τον αντίπαλό της στο «Γεντί Κουλέ», δεν τον άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει το παιχνίδι του και κατέκτησε δίκαια τη νίκη.

Από πλευράς νικητών μεγάλο ματς έκαναν οι σκόρερ Γ. Γιακουμάκης και Φερέιρα ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νέιρα. Από πλευράς φιλοξενούμενων, όλοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με τον Μέλεγκ να είναι ο μόνος που προσπάθησε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο είχαν τέσσερις ευκαιρίες με τους Φερέιρα (2′, 5′), Γιακουμάκη (3′) και Νέιρα (8′). Και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 19′ όταν ο Γιακουμάκης με δυνατό χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπάγιτς δίνοντάς τους το προβάδισμα.

Οι παίκτες του Χάιμε Βέιρα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, «μπλοκάροντας» τους Βοιωτούς που αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Έτσι, το 1-ο του πρώτου ημιχρόνου ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε, με τους γηπεδούχους να έχουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 56′ ο Βαζ δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Μπάγιτς ενώ στο 62′ ο Γ. Γιακουμάκης δεν να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Φερέιρα μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια (σούταρε στο δοκάρι).

Ωστόσο, στο 72′ ο δανεικός από την ΑΕΚ επιθετικός έδωσε έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπάγιτς για το 2-0. Στα λεπτά που απέμεναν, οι Κρητικοί διατήρησαν τον έλεγχο, δεν κινδύνευσαν και το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Σημειώνεται πως στο 90′ ο Σακόρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό φάουλ στον Σαβαντογκό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Πάγκαλο (Λασιθίου). Τέταρτος ήταν ο Τάσης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 39′ Γ. Γιακουμάκης, 42′ Γιαννούλης, 68′, 90′ Σακόρ, 81′ Παπάζογλου – 39′ Αντιλέχου, 42′ Ανγκουά, 73′ Ρεκβιασβίλι

Κόκκινες: 90′ Σακόρ

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς (62′ λ,τρ. Παπάζογλου), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Φερέιρα (76′ Ντίνας), Βαζ (86′ Παπαστεριανός), Νέιρα, Γ. Γιακουμάκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπλάζιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου (45′ Σαβαντογκό), Ντιόγκο (75′ Λιάγκας), Ρεκβιασβίλι, Ανγκουά, Μέλεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64′ Π. Γιακουμάκης), Νανγκίς, Μαρκόφσκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση