HomeHL-WorldΕρντογάν: «Σταυροφορικό» σχέδιο το μακελειό

Ερντογάν: «Σταυροφορικό» σχέδιο το μακελειό

Τι είπε για την Αγία Σοφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απάντηση του Τούρκου προέδρου στο πλήθος που ζητούσε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμ.

Απορρίπτει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, απαντώντας σήμερα στο πλήθος που ζητούσε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί στη Ραιδεστό της ανατολικής Θράκης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά «γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί και τα άλλα τζαμιά μας και μετά βλέπουμε», απορρίπτοντας έτσι προς το παρόν το αίτημα του γεμάτου θρησκευτικό μένος κόσμου εξαιτίας της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία εναντίον μουσουλμάνων.

«Κοιτάξτε, φτιάξαμε τώρα το μεγάλο τζαμί στην Τσάμλιτζα, που είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο της Αγίας Σοφίας. Τόσο μεγάλο είναι. Χωράει 60 χιλιάδες ανθρώπους. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί όχι μόνο της ανατολικής πλευράς και όλης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Σε αυτό το θέμα υπάρχει και πολιτική διάσταση. Εδώ δεν γεμίζεις το Μπλε Τζαμί που είναι δίπλα και θες να γεμίσουμε την Αγία Σοφία; Μην μπαίνουμε σε τέτοια παιχνίδια. Όλα αυτά είναι παιχνίδια», δήλωσε.

Σε ένα τέτοιο κλίμα φανατικού ισλαμισμού που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία στη σκιά των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία, οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων καλεί σήμερα σε διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία για να διεκδικήσουν το άνοιγμα του μουσείου σε τζαμί, παρά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου νωρίτερα.

Ο αρχηγός της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων, Σαλίχ Τουρχάν, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν σήμερα διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία.

Στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ακόμη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πάπα ότι με τις δηλώσεις τους ότι η επίθεση ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Αυτό το φονικό ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο. Ήταν ένα σταυροφορικό σχέδιο», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, και ο τουρκικός τύπος με πρωτοσέλιδα σήμερα κάνει ευρέως λόγο για ‘Σταυρο-τρομοκρατία’ και ‘Χριστινο-τρομοκρατία’ καλλιεργώντας ένα κλίμα μισαλλοδοξίας στην τουρκική κοινή γνώμη.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση