HomeΕΚΛΟΓΕΣΣυνάντηση Λυγερού με ΟΕΒΕΝΗ

Συνάντηση Λυγερού με ΟΕΒΕΝΗ

Συζητήθηκαν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Προβλήματα ακανθώδη και χρονίζοντα, σε πολλά εκ των οποίων μερίδιο ευθύνης έχει η Δημοτική Αρχή η οποία όμως δε λέει να το αναλάβει.

Η εικόνα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς Μαλάδων αλλά και στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου περιγράφηκε από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη ως απογοητευτική. Ανύπαρκτοι και κατεστραμμένοι δρόμοι, απουσία σήμανσης, έλλειψη αποχετευτικών και ομβρίων δικτύων, φωτισμού, κι ένα κυρίαρχο συναίσθημα ανασφάλειας διακατέχει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές.

Όπως επισημάνθηκε στον κ Λυγερό, παρότι καταβάλλουν κανονικά τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, τα οποία ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ανταπόδοση δεν έχουν ενώ ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν ζητά τη γνώμη τους, ούτε τη συμμετοχή τους, στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένες οι επιχειρήσεις τους.

Και δεν είναι μόνο αυτά, παράπονα έχουν και για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο του Ηρακλείου λόγω έργων και καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση προγραμματισμένων παρεμβάσεων αλλά και για το θέμα που έχει ανακύψει με τις επιχειρήσεις εστίασης σε συνάρτηση με τον «ευπρεπισμό» των κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων του Ηρακλείου.

Ο κ Λυγερός δήλωσε στο προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ πως κατανοεί και συμμερίζεται τα ζητήματα που του έθεσαν αναγνωρίζοντας πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει κινήσεις εκ μέρους του Δήμου για την επίλυση τους. Δεσμεύθηκε δε πως μαζί με τους «Ενεργούς Πολίτες» θα σταθεί στο πλευρό τους και θα πιέσει μαζί τους για να δρομολογηθούν λύσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση