HomeΕΛΛΑΔΑΠρόεδρος ΟΛΜΕ: Το σχέδιο Γαβρόγλου κάνει το λύκειο κακέκτυπο φροντιστηρίου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το σχέδιο Γαβρόγλου κάνει το λύκειο κακέκτυπο φροντιστηρίου

Ζήτημα και το εθνικό απολυτήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tις ενστάσεις της ΟΛΜΕ για το σχέδιο που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου την Πέμπτη σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές εξετάσεις διατύπωσε o πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Όπως είπε μιλώντας  στον ΘΕΜΑ 104,6 «κάνουν το Λύκειο ένα κακέκτυπο φροντιστηρίου με τάξεις 30 μαθητών, χωρίς καθηγητές. Δεν μπορείς να μιμηθείς το φροντιστήριο χωρίς το υλικό που χρειάζεται» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου τονίζοντας πώς το σχέδιο Γαβρόγλου «εντατικοποιεί το Λύκειο και καταργεί την τρίτη τάξη».

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν για το εθνικό απολυτήριο που πάει να φτιάξει ο υπουργός Παιδείας. «Η διαφωνία μας είναι ο τρόπος απόκτησής του. Δεν είναι αντικειμενικές οι εξετάσεις που προβλέπονται. Ενώ το Σεπτέμβριο μας έλεγε ότι θα είναι περιφερειακού τύπου, τώρα μας είπε ότι οι εξετάσεις θα είναι σε επίπεδο ομάδας σχολείων. Φοβόμαστε ότι μια ομάδα θα έχει πιο εύκολα και η άλλη πιο δύσκολη δίνοντας έναν καθαρά τοπικό και υποκειμενικό χαρακτήρα σε αυτές τις εξετάσεις» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση