Η τραγωδία που είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2012 αναμένεται να… αναβιώσει σήμερα στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους, της οικογένειας Κοσμαδάκη, που κατέληξε από σηψαιμία έπειτα από μία εγχείριση… ρουτίνας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο για μία ακόμα φορά κάθεται ο παιδοχειρούργος που είχε αναλάβει την χειρουργική επέμβαση του άτυχου αγοριού.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρωτόδικα ο γιατρός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ιατρική αμέλεια αποδεχόμενο ότι το βρέφος έφυγε από τη ζωή συνεπεία ιατρικού λάθους και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων.

Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έπραξε το καθήκον του, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες της ιατρικής και για τον λόγο αυτό άσκησε έφεση η οποία εκδικάζεται σήμερα.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2012 όταν το 11μηνο βρέφος διαγνώστηκε με πρόβλημα βουβωνοκήλης και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ ωστόσο η μετεγχειρητική του κατάσταση δεν εξελισσόταν ομαλά με αποτέλεσμα να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης παρατηρήθηκαν εκ νέου προβλήματα με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου το 11μηνο αγοράκι να ξαναμπεί στο χειρουργείο και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μέσα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 11 το βράδυ της Κυριακής το μικρό αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμέσως διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή την οποία διενέργησε ο αείμνηστος Μανόλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος κατά την ανακοίνωση του πορίσματος ήταν… καταπέλτης λέγοντας πως ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

«Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση