HomeHL-GreeceΟ Τσίπρας κάνει αντισυνέδριο μία μέρα πριν την Φώφη

Ο Τσίπρας κάνει αντισυνέδριο μία μέρα πριν την Φώφη

Κινήσεις πανικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντισυνέδριο την ίδια μέρα που ξεκινάει το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ για την ενοποίηση του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την διαγραφή Θεοχαρόπουλου (ΔΗΜΑΡ), κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο ΚΙΝΑΛ όπου κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού από πλευράς της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει μια διήμερη συνάντηση που την ονομάζει Προοδευτικό Φόρουμ, και στην οποία θα μιλήσει και ο ίδιος, την ίδια ακριβώς μια ημέρα πριν το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιά είναι η στόχευση του πρωθυπουργού, εν όψει των επικείμενων εκλογών. Να αλιεύει, δηλαδή, όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σαν αντιστάθμισμα στην μαζική διαρροή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά και να επανατοποθετήσει στον πολιτικό χάρτη το κόμμα του, ώστε να καλύψει τον χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αφού η αντιμνημονιακή φάση- με τις ανάλογες προτάσεις πολιτικής και συνθήματα- έχει πλέον περάσει στην ιστορία. Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν οι κινήσεις αυτές του Αλέξη Τσίπρα να αποδίδουν…

Δυο συνέδριο στην ίδια πόλη

Το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό και θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου. Κατά βάση θα είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας ενοποίησης του χώρου της κεντροαριστεράς, με την συμβολική διάλυση των διαφορετικών κομμάτων που συμμετέχουν (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, στελέχη ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις) ώστε το Κίνημα Αλλαγής να αποκτήσει ενιαία φωνή και έκφραση.

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που ονομάζεται Ευρωπαϊκό Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων γίνεται στις 27 και 28 Μαρτίου, και κλείνει με την ομιλία του πρωθυπουργού. Αντικείμενο της συνάντησης το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και η προοπτική της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Στη συνάντηση, θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ το παρών θα δώσουν φυσικά και οι γνωστοί πρόθυμοι της κεντροαριστεράς. Από τις κυβερνητικές μεταγραφές τύπου Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αγγελος Τόλκας, έως τους προθύμους σε αναμονή, τύπου Λούκα Κατσέλη και Γιάννης Ραγκούσης. Ενώ φυσικά θα παραβρεθούν και τα στελέχη της κίνησης Γέφυρα.

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:

«Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο πραγματικός αντίπαλός του είμαστε εμείς.

Με Μαριλίζα, Λούκα και Κοτσακά φέρνει την ανανέωση ο Τσίπρας, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο, την ίδια μέρα με το Συνέδριό μας! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει αντισυνέδριο τις ίδιες μέρες με το επίσημο Συνέδριο άλλου κόμματος! Ντροπή!»…

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση