HomeΚΡΗΤΗΔιαγωνισμός για τα δίκτυα της μονάδας βιολογικού καθαρισμού για Μάραθος, Γωνιές και Αστυράκι

Διαγωνισμός για τα δίκτυα της μονάδας βιολογικού καθαρισμού για Μάραθος, Γωνιές και Αστυράκι

630.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο κατασκευής των δικτύων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού που θα καλύψει τους οικισμούς του Μαράθους, των Γωνιών και του Αστυρακίου.

Στο έργο, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, περιλαμβάνονται τα εσωτερικά δίκτυα του Μαράθους και τα εξωτερικά δίκτυα Μαράθους, Γωνιών και Αστυρακίου. Υπενθυμίζεται ότι μονάδες βιολογικού καθαρισμού λειτουργούν ήδη στο Φόδελε, τον Κρουσώνα, τη Τύλισο, το Κεραμουτσίου, τη Μονή, τα Καλέσσα, τη Ροδιά, ενώ είναι σε εξέλιξη τα έργα για το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία. Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Μαλεβιζίου, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων των οικισμών αυτών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθεί και η δημοπράτηση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Κάθε μονάδα βιολογικού καθαρισμού, εκτός του ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωή των δημοτών μας, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί απαραίτητη υποδομή για κάθε περιοχή. Χαίρομαι που έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια, σωστό σχεδιασμό, αγαστές συνεργασίες και μελετημένες κινήσεις, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τόσες πολλές μονάδες βιολογικών καθαρισμών στο Δήμο μας. Έτσι και συνεχίζουμε. Με έργα υποδομών και ανάπτυξης, μεγάλα και σημαντικά, αλλά και με έργα σημαντικά για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη για την πολύ σημαντική συμβολή του και σε αυτό το έργο πνοής για το Μαλεβίζι, τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππα Σαββάκη και Γιάννη Ντουλάκη αντίστοιχα, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής μας επιχείρησης, τον Δ/ντη Γιώργο Κουγιουμουτζάκη και τα στελέχη όλων των υπηρεσιών μας, όπως επίσης και τους Προέδρους των οικισμών, Φάνη Κοκκινάκη, Γιάννη Παντερή και Γιάννη Μαρκάκη μαζί με τα τοπικά τους συμβούλια, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση