HomeΚΟΣΜΟΣΟργή της Άγκυρας για την ευρωβουλή

Οργή της Άγκυρας για την ευρωβουλή

Ασήμαντη η απόφαση, δείχνει την ακροδεξιά τάση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας για την ψηφοφορία στην ευρωβουλή υπέρ του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Η απόφαση ήταν ασήμαντη, άκυρη και χωρίς αξιοπιστία», έγραψε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, AKP. «Δείχνει τη ροπή του κοινοβουλίου προς την ακροδεξιά ιδεολογία», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, που με διαδοχικές αναρτήσεις έβαλλε κατά της ευρωβουλής. Μεταξύ άλλων, την κατηγόρησε ότι δεν έδειξε αλληλεγγύη για την επίθεση που δέχθηκε το τουρκικό κοινοβούλιο στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Αλλά τώρα δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται με ηγέτες πραξικοπημάτων», συνέχισε ο Τσελίκ, που κατηγόρησε τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, ότι είναι «πιο κοντά σε υποστηρικτές της τρομοκρατίας παρά στη δημοκρατία». Σε άλλη ανάρτησή του, ανέφερε ότι η απόφαση της ευρωβουλής έχει ελάχιστη αξιοπιστία, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός πλήρωσε το τίμημα για την προστασία της δημοκρατίας.

«Κάθε φορά που θα βλέπετε αυτή την έκθεση θα θυμάστε πώς παραδώσατε την Ευρώπη ξανά στους ρατσιστές», κατέληξε ο Τσελίκ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση