HomeHL-9Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση του meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στη συνέχεια μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 9 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και μόνο από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteocrete.gr, η πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη ανά νομό, έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Ν έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχοπτώσεις με πιθανότητα καταιγίδας ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 5 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχοπτώσεις με πιθανότητα καταιγίδας ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων. Oι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν ΝΝΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση