HomeΚΡΗΤΗΝτ. Μπακογιάννη: Από το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορούν να αντληθούν κονδύλια για τα Χανιά

Ντ. Μπακογιάννη: Από το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορούν να αντληθούν κονδύλια για τα Χανιά

Τί δήλωσε η τομέαρχης Οικονομίας της ΝΔ για τις αποζημιώσεις της θεομηνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα των αποζημιώσεων από την πρόσφατη θεομηνία στα Χανιά αναφέρεται η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με γραπτή της δήλωση καλεί την κυβέρνηση να διατυπώσει αίτημα χορήγησης κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν, για τη δυνατότητα αποζημιώσεων στο νομό Χανίων, επισημαίνω ότι μπορούν να αντληθούν κονδύλια κυρίως από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Ιταλία σε ανάλογη περίπτωση είχε επιτυχία στο αίτημά της.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν το θέμα να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του αιτήματος ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Χανίων πέρασαν 15 ημέρες, η αντιπεριφέρεια έλαβε μόνο 10 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αρκεί ούτε για τις διανοίξεις, και η κυβέρνηση ήδη ξέχασε το ζήτημα. Τονίζω ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών και ταυτόχρονα πλήττει ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νησιού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση