HomeΚΟΣΜΟΣΑλγερία: Ο Μπουτεφλίκα απέσυρε την υποψηφιότητά του

Αλγερία: Ο Μπουτεφλίκα απέσυρε την υποψηφιότητά του

Kαι ανέβαλε τις εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποσύρθηκε από την διεκδίκηση πέμπτης συναπτής θητείας στην προεδρία της Αλγερίας ο 82χρονος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, αναβάλλοντας παράλληλα τις εκλογές μέχρι νεοτέρας.

Η απόφαση του ηλικιωμένου προέδρου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και σπανίως εμφανίζεται δημόσια, έρχεται στον απόηχο πολυήμερων μαζικών διαδηλώσεων κατά της υποψηφιότητάς του.

Σε διάγγελμά του, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο APS, ο κ. Μπουτεφλίκα επισήμανε ότι οι εκλογές της 18ης Απριλίου θα μετατεθούν.

Δεν ορίζει καινούργια ημερομηνία για τις κάλπες, αν και είναι σαφές πως θα στηθούν μετά την διενέργεια εθνικής διάσκεψης που θα αναλάβει την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι το τέλος του 2019.

Ο υπερήλικας πρόεδρος υποστήριξε πως η αναβολή ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια ειρήνη και ασφάλεια, ενώ δεσμεύτηκε πως οι κάλπες θα στηθούν σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής.

Ο κ. Μπουτεφλίκα βρίσκεται στην εξουσία επί 20 χρόνια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ειδικά μετά το εγκεφαλικό που υπέστη το 2013.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση