HomeHL-GreeceΣυνολάκης για Μάτι: Δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού

Συνολάκης για Μάτι: Δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού

Τι αναφέρει ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «άθλιο», όπως τον χαρακτήρισε, συντονισμό της Πυροσβεστικής στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, μίλησε ο καθηγητής φυσικών κατασταφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Συνολάκης, στον ρ/σ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Αδιανόητο, δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού, αυτή την παντελή έλλειψη συνεννόησης, αυτό το χάλι… Ντράπηκα σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας όταν βγήκε η εισαγγελική έκθεση στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Συνολάκης.

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου γίνονταν 200 τηλεφωνήματα το λεπτό προς το συντονιστικό της Πυροσβεστικής… Καταλαβαίνετε την απόγνωση των ανθρώπων… Δεν δόθηκε οργανωμένη εκκένωση. Κανένας δεν τους είπε σηκωθείτε και φύγετε απ’ τα σπίτια σας. Οι περισσότεροι από το Μάτι έφυγαν γιατί τρέχανε οι γείτονές τους», πρόσθεσε ο καθηγητής  φυσικών καταστροφών, ενώ υποστήριξε:

«Πού ήταν η αστυνομία; Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το τι να κάνουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό άλλοι έφευγαν με το αμάξι στην ευθεία και εγκλωβιζόντουσαν και άλλοι πήγαιναν προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε ελικόπτερο να επιβλέπει και να δίνει οδηγίες».

«Οι άνθρωποι είχαν φθάσει στο σημείο να τηλεφωνήσουν σε πολιτικούς προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το λιμενικό και να έρθουν να τους μαζέψουν», συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης.

Όσο για το αν πάρθηκε κάποια πολιτική ευθύνη ο κ. Συνολάκης τόνισε: «Από πολιτικούς όχι… Χάσαμε πολύ χρονο. Γίνανε λάθη. Έπρεπε να βγει κάποιος να το παραδεχτεί για να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Όταν αφήνεις να βγαίνει προς τα έξω ότι όλα κύλησαν τέλεια και όπως έπρεπε, τότε δεν αφήνεις να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα, όπως είμαστε προετοιμασμένοι για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έχουν γίνει οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αλλάξει αυτό το άθλιο σύστημα που δεν υπάρχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα;».

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση