HomeΕΚΛΟΓΕΣO Γιάννης Κουράκης για τα εγκαίνια στο Πολιτιστικό Κέντρο

O Γιάννης Κουράκης για τα εγκαίνια στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ένα σημαντικό έργο για το Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως μία «υποδομή Πολιτισμού και Ανάπτυξης που θεωρείται βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πόλης γίνεται πραγματικότητα και στο Ηράκλειο» χαρακτηρίζει το Πολιτιστικό Κέντρο ο υποψήφιος δήμαρχος κι επικεφαλής του «Ηράκλειο 3.7.5.», Γιάννης Κουράκης.

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Κουράκης αναφέρεται στην έναρξη των εργασιών του Πολιτιστικού, που έγινε επί των ημερών του ως δήμαρχος Ηρακλείου, και μίλησε για την πορεία του έργου.

3018

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, βλέπουμε τις θεατρικές αίθουσες στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου να ολοκληρώνονται.

Με χαρά γιατί μία υποδομή Πολιτισμού και Ανάπτυξης που θεωρείται βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πόλης γίνεται πραγματικότητα και στο Ηράκλειο.

Με ικανοποίηση γιατί στο έργο του ΠΣΚΗ που αποτελούσε διαχρονικά μία κεντρική επιδίωξη των πολιτικών που προώθησα και προωθήσαμε για την πόλη, η συμβολή μας υπήρξε καταλυτική.

8658

Μόλις αναλάβαμε το 2003 προχωρήσαμε άμεσα και συστηματικά στην επικαιροποίηση των μελετών, στην εξασφάλιση της χρηματοδότησής του με ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός» του ΥΠΠΟ και το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια δημοπρατήσαμε το έργο και στο τέλος του 2006 εγκαταστήσαμε τον εργολάβο.

Έτσι άρχισε να προχωράει και να παίρνει σάρκα και οστά αυτό το οραματικό για το Ηράκλειο έργο, που σήμερα βλέπουμε να φτάνει στο πέρας του, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κατασκευάστηκε επί των ημερών μας, όταν και αποδόθηκαν σε χρήση πολλές αίθουσες.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτό το εμβληματικό έργο και ιδιαίτερα όλους που εργάστηκαν για την κατασκευή του.

16379

Ιδιαίτερα χαιρόμαστε, γιατί το Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το αγκάλιασαν και αυτοί που το πολέμησαν σκληρά και χθες απόλαυσαν τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Το Όραμα μας για το Ηράκλειο, που είναι η δημιουργία ενός μοναδικού Ευρωμεσογειακού προορισμού υψηλού επιπέδου με ποιότητα ζωής και ευημερία για τους πολίτες υπηρετήθηκε με συνέπεια την περίοδο του 2003 -2014 καθώς πέρα από το ΠΚΣΗ ολοκληρώσαμε αρκετές από τις βασικές υποδομές της πόλης, έργα ανάπλασης και αξιοποίησης των τειχών που ανέδειξαν τη σύγχρονη εικόνα του Ηρακλείου και ώθησαν την πόλη μας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

191730

Η αξιοποίηση του ΠΣΚΗ όμως συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο διότι μετά την ολοκλήρωση της υποδομής και για να επιτελέσει το σκοπό του, χρειάζεται τη συνεχή φροντίδα μας. Απαιτείται μια συντονισμένη διοικητική και τεχνική προσπάθεια οργάνωσης των διαθέσιμων πόρων (οικονομικών πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικών εργαλείων), μία διαρκής υποστήριξη στις λειτουργίες του και μία εμπνευσμένη καλλιτεχνική διαχείριση, για να αποδώσει όχι μόνον στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα των Συνεδρίων τα οποία αναμένεται να επιφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Πόλη μας.

Πάνω από όλα πρέπει το ΠΣΚΗ να αποτελέσει απόκτημα όχι κάποιας ελίτ αλλά του απλού πολίτη. Να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, που πρέπει να το στηρίξει έμπρακτα και να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Να το αναδείξει με τη στήριξη της σε ένα πόλο πολιτισμικής δημιουργικότητας με μεγάλη εμβέλεια.

209081

Ας θέσουμε υψηλούς στόχους για το ΠΚΣΗ γιατί αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι μπορούμε να τους πετύχουμε όταν υπάρχει Όραμα Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Ήρθε ο καιρός για μια νέα πολιτιστική αναγέννηση στο τόπο μας».

221842

Οι φωτογραφίες είναι από την πορεία του έργου του Πολιτιστικού από το 2006 έως το 2014

Διαφήμιση
Διαφήμιση