HomeHL-9Πολιτιστικό Κέντρο: Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Πολιτιστικό Κέντρο: Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στο κοινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από πολλά χρόνια το πολιτιστικό κέντρο του Ηρακλείου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Ηρακλειώτη αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσίασε το «Κονσέρτο – ραψωδία για λύρα και ορχήστρα» του Γιάννη Μαρκόπουλου, το «Κρητικό κονσερτίνο για σαξόφωνο και ορχήστρα» του Μίκη Θεοδωράκη και έργα των Ιτουράλντε, Μασνέ και Τσαϊκόφσκι.
1

Η μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου κατακλύστηκε με κόσμο ενώ όσοι δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο εισιτήριο παρακολούθησαν τη συναυλία από μία μεγάλη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί έξω από την αίθουσα.
2

Β. Λαμπρινός: Το Ηράκλειο θα είναι εφεξής πόλος έλξης

«Το Ηράκλειο θα είναι εφεξής πόλος έλξης και σημείο αναφοράς. Όπως ακριβώς του αξίζει!
Ή όπως λέει ο ποιητής: Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!»
Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τον χαιρετισμό του, πριν την ιστορική πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, με την οποία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην καινούργια Μεγάλη Αίθουσα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στέκω απόψε, στην εξαιρετική αυτή σκηνή, με τη συναίσθηση ότι τύχη αγαθή μας έφερε να ζήσουμε εδώ, μια ιστορική στιγμή για το Ηράκλειο και την Κρήτη, μια στιγμή ανάτασης, πολλά υποσχόμενη για τον τόπο και τον πολιτισμό του. Ένα μεγάλο έργο, ένα όραμα δεκαετιών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Χρέος όλων μας εφεξής: να υπηρετήσουμε εδώ με σεβασμό και συνέπεια τον σκοπό του, να υπερασπιστούμε εδώ την τέχνη, την γνώση – τον Πολιτισμό!

Το έργο ανήκει πια σε όλους τους Ηρακλειώτες, σε όλους τους Κρητικούς- ανήκει σε όλους μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση