HomeΕΚΛΟΓΕΣΧαρ. Λυδάκης: Με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για να πάει «Η Κρήτη Μπροστά»

Χαρ. Λυδάκης: Με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για να πάει «Η Κρήτη Μπροστά»

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως πολίτες είμαστε ταυτόχρονα Κρητικοί, Έλληνες και τελικά Ευρωπαίοι. Οι επιλογές μας στις επερχόμενες εκλογές, θα καθορίσουν και το περιεχόμενο της ζωής, που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας,τονίζει ο γιατρός Χαράλαμπος Λυδάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του του με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει:
Το νησί μας διαθέτει σημαντικά γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα (ιστορική – πολιτιστική κληρονομιά, πρωτογενή παραγωγή, τουριστικό brand name, ενεργειακές προοπτικές).

Υπολείπεται όμως σε υποδομές, σε ιδέες και υλοποίηση καινοτόμων έργων με φαντασία και αναπτυξιακή προοπτική.
Η Περιφέρεια Κρήτης μέσα στο σημερινό πλαίσιο παραμένει εγκλωβισμένη σε μια σχέση εξάρτησης και υπαγωγής στην κεντρική εξουσία. Χρειάζεται μεγαλύτερη έμφαση στην αποκέντρωση, στην οικονομική αυτοτέλεια και στην δυνατότητα λήψης τοπικών αποφάσεων με τόλμη και διεκδίκηση.

Οι προκλήσεις των σύγχρονων προβλημάτων της παγκοσμιοποιημένης – ψηφιακής εποχής του 21 ου αιώνα στο νησί μας απαιτούν νέο τρόπο πολιτικής προσέγγισης. Η «πολιτικήνεότης» δεν είναι τα ευχάριστα χαμόγελα, η επιφανειακή και εύκολη υπόσχεση, η διαχείριση της μετριότητας. Είναι η δροσερότητα του πολιτικού πνεύματος, η ζωντάνια της φαντασίας και η τόλμη και το όραμα για το καλύτερο για τον τόπο μας. Είναι η άσκηση πολιτικής με γνώμονα την αρχή ότι οι δημόσιοι λειτουργοί είναι γνήσιοι υπηρέτες του πολίτη, όπως ο ιατρός αντιμετωπίζει με σεβασμό και ευαισθησία τον συνάνθρωπό του που έχει την ανάγκη του.

Αποτελεί τιμή για εμένα να κατεβαίνω υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό « Η Κρήτη Μπροστά!» με ηγέτη τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, έναν άνθρωπο που έχει μέσα στην καρδιά του τη λαχτάρα του «θαυμαστού». Και αυτό τον κάνει πραγματικά «Νέο».
Για την Κρήτη.
Χαράλαμπος Λυδάκης
Ιατρός Παθολόγος, Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση