HomeΚΡΗΤΗΣε σύσκεψη στην Αθήνα ο Γιώργης Μαρινάκης

Σε σύσκεψη στην Αθήνα ο Γιώργης Μαρινάκης

Για το ζήτημα των ιδιωτικών συνδέσεων στα έργα διαχείρισης λυμάτων στους οικισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα μεταβεί την προσεχή Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να λάβει μέρος, με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, σε κοινή σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΣ και του Υπ. Περιβάλλοντος, με επίκεντρο την επίλυση του ζητήματος των ιδιωτικών συνδέσεων στα έργα διαχείρισης λυμάτων των Οικισμών.

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια προηγούμενης, με το ίδιο θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Σε αυτή συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Φάμελλο και το Δήμαρχο Ρεθύμνης, ο κ. Αρβανίτης Κώστας/ Συντονιστής της Ομάδας Υποστήριξης δικαιούχων ΕΣΠΑ της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) που εποπτεύεται από τον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Γκανούλης Ιάκωβος / Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ, η κα Γκίνη Μαρία/ Πρ/νη της Διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Περ/ντος. Η πρόταση της ΕΔΕΥΑ την οποία υποστήριξε ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης, έγινε δεκτή και αποφασίστηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης στους Οικισμούς, να καλύπτεται από το δημόσιο έργο ώστε να μην επιβαρύνονται οι ωφελούμενοι χρήστες.

Συμφωνήθηκε να γίνει εκ νέου σύσκεψη, η οποία προγραμματίστηκε για την προσεχή Τρίτη 12/3/19, προκειμένου να καταρτιστεί το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η θετική αυτή εξέλιξη σαφώς θ’ ανακουφίσει πολίτες σε όλους τους Δήμους της χώρας και φυσικά και τους Ρεθυμνιώτες δεδομένου ότι στους Οικισμούς του Ρεθύμνου είναι ήδη σε εξέλιξη μεγάλα έργα αποχέτευσης και ειδικότερα στα χωριά : Σελλί, Μύρθιος, Αμπελάκι, Καρέ, Γουλεδιανά , Όρος, Πανόραμα Βιολί Χαράκι, Ατσιπόπουλο, Πρινές και Γεράνι.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα το αναπληρώνει ο κ. Αγριμάκης Νίκος/Αντιδήμαρχος Αγροτικών θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας Δ.Ρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση