Δεν μπόρεσαν να πείσουν με τους ισχυρισμούς τους τον ανακριτή Ηρακλείου, όπου οδηγήθηκαν σήμερα για την απολογία τους, και όπως ήταν αναμενόμενο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα το ένα μέλος του διδύμου των απατεώνων προφυλακίστηκε, ενώ το δεύτερο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο λόγος για τους δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 53 ετών, οι οποίοι παριστάνοντας τους αστυνομικούς εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για εξαπάτηση.

Οι δύο κατηγορούμενοι μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα (από 9 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου), είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν επτά άτομα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος και είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλα πέντε.

Επέλεγαν ως θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς ή ακόμα και ανθρώπους της εκκλησίας τους παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία και τους έπαιρναν χρήματα.

Η λεία τους από τις απάτες είχε εκτιμηθεί στα 3.600 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση