HomeHL-9Απελπιστική η… κατάσταση στις ΤΟΜΥ Ηρακλείου – Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

Απελπιστική η… κατάσταση στις ΤΟΜΥ Ηρακλείου – Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

Τεράστιος ο χρόνος αναμονής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απελπιστική φαίνεται πως είναι η κατάσταση σε όλες τις ΤΟΜΥ που λειτουργούν στο Ηράκλειο με τους πολίτες να δυσκολεύονται να κλείσουν ένα ραντεβού.

Μάλιστα, σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες που έχουν φτάσει στο cretapost, τις περισσότερες φορές θα πρέπει είτε να δείξουν ιώβεια υπομονή, είτε να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Η υποστελέχωση φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που επικρατεί σε όλες τις Τοπικές Μονάδες Υγείας καθώς ένας γιατρός δεν… φτάνει για ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περιοχής.

Έχουν «κλείσει» τα ραντεβού

Δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για… δείγμα στις ΤΟΜΥ του Ηρακλείου καθώς είναι κλεισμένοι τόσο ο μήνας Μάρτιος όσο και ο Απρίλιος.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο cretapost, ένας πολίτης που πήρε προχθές τηλέφωνο για να κλείσει ραντεβού με παθολόγο στην 2η ΤΟΜΥ.

«Πρέπει να γράψω τα φάρμακά μου γιατί κινδυνεύω να ξεμείνω. Πήρα τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού και η γυναίκα που το σήκωσε μου είπε ότι είναι κλεισμένος τόσο ο Μάρτιος όσο και ο Απρίλιος. Μάλιστα, μου είπε πως πρέπει να πάρω ξανά τηλέφωνο στις αρχές του Απριλίου που θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τον Μάιο», επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο πολίτης ο οποίος όπως ανέφερε θα κληθεί να απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Αγώνας… δρόμου για να κλειστεί ένα ραντεβού – 2.500 ραντεβού κλείνονται σε τρεις με τέσσερις μέρες

Έναν… αγώνα δρόμου καλούνται να πραγματοποιήσουν όσοι πολίτες θέλουν ν’ απευθυνθούν στις ΤΟΜΥ του Ηρακλείου για να κλείσουν ένα τακτικό ραντεβού – που αφορά είτε συνταγογράφηση, είτε επανεξέταση.

«Έχω μόλις τρεις με τέσσερις ημέρες περιθώριο για να κλείσω ένα ραντεβού για μετά από δύο μήνες. Διαφορετικά τα ραντεβού φεύγουν. Αυτό που ανέφεραν από την ΤΟΜΥ όταν πήρα τηλέφωνο για να δω έναν γιατρό για μία επανεξέταση. Μου είπαν πως η πλατφόρμα για τον μήνα Μάιο θ’ ανοίξει στις αρχές Απριλίου και θα πρέπει να ξαναπάρω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού. Μάλιστα, μου ανέφεραν πως τα ραντεβού στον συγκεκριμένο γιατρό που είμαι εγγεγραμμένος κλείνουν με απίστευτη ταχύτητα. Μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες κλείνονται 2.500 περίπου ραντεβού και θα πρέπει να πάρω πολύ νωρίς για να προλάβω», ανέφερε μεταξύ άλλων ένας δεύτερος πολίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως – ευτυχώς – αυτή η κατάσταση δεν αφορά τα επείγοντα περιστατικά τα οποία άμεσα εξυπηρετούνται.

Δείτε εδώ την θέση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για ανάλογο δημοσίευμα αλλά και την απάντηση του cretapost

Επιτακτική ανάγκη για άμεσες λύσεις

Επιτακτική είναι η ανάγκη να βρεθούν άμεσες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς (7η ΥΠΕ Κρήτης και υπουργείο Υγείας).

Το… όραμα και ο αρχικός σχεδιασμός για τις ΤΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα είναι σωστός ωστόσο – για άλλη μια φορά – υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίηση.

Η πρωτοβάθμια υγεία θα πρέπει να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί με ακόμα περισσότερο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του τόπου.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο cretapost είναι αρκετές με τους πολίτες να θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ωστόσο, τα στοιχεία τους βρίσκονται στα γραφεία μας για όποιον φορέα επιθυμεί να τα ελέγξει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση