HomeHL-9Η θέση της ΔΥΠΕ Κρήτης για την κατάσταση στην 5η ΤΟΜΥ και η… απάντηση του cretapost.gr

Η θέση της ΔΥΠΕ Κρήτης για την κατάσταση στην 5η ΤΟΜΥ και η… απάντηση του cretapost.gr

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ανακοίνωση που εστάλη χθες στο cretapost.gr η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αναφέρεται στο πρόσφατο δημοσίευμα που περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στην 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου.

Το cretapost, ως οφείλει, δημοσιεύει την θέση του 7ης ΥΠΕ Κρήτης και της… απαντά!

Η θέση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τα προβλήματα στην 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου

Αναφορικά με το δημοσίευμά σας στις 6/3/2019 με τίτλο «Χωρίς… Γενικό Γιατρό η 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου- Αναβάλλονται ραντεβού», η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Η 5η Τ.ΟΜ.Υ Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 18/1/2019 σε χώρο του Κ.Υ. Ηρακλείου και σήμερα είναι στελεχωμένη από 1 Παιδίατρο, 1 Γενικό Ιατρό, 2 Νοσηλευτές –τριες, 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους και 1 Κοινωνική Λειτουργό. Επομένως το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές τόσο σε σχέση με την παρουσία γενικού γιατρού όσο και με το χρόνο αναμονής που αναφέρεται .

Προκαλεί πραγματικά ερωτήματα η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, αφού για τα ραντεβού που επικαλείται το δημοσίευμα ο χρόνος αναμονής είναι μηδενικός, αλλά εύλογη είναι και η απορία σχετικά με την «ποιότητα» της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε το cretapost –όπως το ίδιο αναφέρει- εφόσον το δημοσίευμα «στηρίχθηκε» σε μια ανώνυμη «καταγγελία» και προς επίρρωσή της ερωτάται συμπληρωματικά και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του … Πα.Γ.Ν.Η(!!!)

Προφανώς το ρεπορτάζ του cretapost θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Διοίκηση της 7ης Υ.Πε.Κρήτης, ώστε να έχει αξιόπιστα στοιχεία για τη λειτουργία της 5ης Τ.ΟΜ.Υ και να μην αναφέρεται σε ανακρίβειες που ξεκινούν κιόλας από τον τίτλο του ρεπορτάζ (Χωρίς … γενικό γιατρό η 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου).

Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρά τα όποια προβλήματα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη λειτουργία των Τ.ΟΜ.Υ. κι αυτό αποδεικνύεται από τις χιλιάδες εγγραφές στις 12 ΤΟΜΥ που λειτουργούν ως τώρα στην Κρήτη (56.791 εγγραφές και 110 εργαζόμενοι με στοιχεία ως 28-2-2019). Η τελευταία ΤΟΜΥ ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στον Άγιο Νικόλαο, μια πόλη στην οποία εδώ και πολλά χρόνια δε λειτουργούσε καμία δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δείτε εδώ δημοσίευμα του cretapost με καταγγελίες πολιτών για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις άλλες ΤΟΜΥ του Ηρακλείου

Η απάντηση του CRETAPOST.GR

Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης και αποκατάστασης της τάξης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το CRETAPOST.GR ουδέποτε έχει ενεργήσει δόλια και με σκοπιμότητα. Αυτό αποδεικνύεται από την αξιοπιστία ως ΜΜΕ καθώς καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες επιλέγουν την ιστοσελίδα μας για την ενημέρωσή τους αλλά και καθημερινά όλα τα μεγάλα κανάλια, ιστοσελίδες, εφημερίδες της χώρας κάνουν αναπαραγωγή τα ρεπορτάζ μας. Επιπλέον είναι αναρίθμητα τα θέματα που έχουμε αναδείξει και αφορούν την δημόσια υγεία αλλά και την κοινωνία.

Γι’ αυτούς τους λόγους δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αποκαλείτε ως ανακριβές το δημοσίευμα καθώς είναι πλήρως διασταυρωμένο τόσο από τον καταγγέλλοντα αλλά και από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βρύσαλη όπου επώνυμα καταθέτει την μαρτυρία του.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

– Δεν είναι μία απλή ανώνυμη «καταγγελία» όπως επικαλείστε  αλλά είναι ένας συμπολίτης μας που χρειαζόταν τις υπηρεσίες της 5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου αλλά δυστυχώς δεν του παρασχέθηκαν όπως όφειλαν.

– Ένα άλλο σημείο που μας προκαλεί απορίες είναι ότι στην απάντησή σας αναφέρετε ότι ερωτήθηκε «συμπληρωματικά» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης. Ο κ. Βρύσαλης έχει θεσμικό ρόλο και δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος αλλά κάποιος που δουλεύει καθημερινά και γνωρίζει εκ των έσω όλα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας σε επίπεδο Ηρακλείου. Απαξιώνοντας εκείνον απαξιώνετε και τους συναδέλφους του που εργάζονται με μεγάλο κόπο προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Σε καμία περίπτωση δεν θίξαμε ούτε αφήσαμε αιχμές για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθούν να δουλέψουν σε ένα υποστελεχωμένο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως και εσείς παραδέχεστε υπάρχουν προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και καλό θα είναι να δουλεύετε προς την επίλυση αυτών προβλημάτων και να μην ενοχλήστε με τα ρεπορτάζ που κάνουμε.

Το CRETAPOST.GR έχει μόνο ένα σκοπό την πληροφόρηση των αναγνωστών και την ανάδειξη των προβλημάτων προκειμένου να βρεθεί λύση. Μας λυπεί το γεγονός ότι οι αναγνώστες καταφεύγουν σε εμάς προκειμένου να βρουν λύση καθώς θα έπρεπε να είμαστε η τελευταία επιλογή τους κάτι που φαίνεται πως δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο συχνά. Αλλά περισσότερο μας λυπεί το γεγονός πως βλέπουμε αδικαιολόγητο θυμό και αγανάκτηση για το ρεπορτάζ μας που είναι απόλυτα ΑΚΡΙΒΕΣ και ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ.

Εμείς δεχόμαστε κριτική καθώς αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Εσείς;

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση