HomeHL-9Μεγάλο ενδιαφέρον από την Σερβία για τον τουρισμό της Κρήτης

Μεγάλο ενδιαφέρον από την Σερβία για τον τουρισμό της Κρήτης

Με επιτυχία η συμμετοχή της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT 2019 στο Βελιγράδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Κρήτης παρατηρείται από την αναπτυσσόμενη αγορά την Σερβίας και το θετικό αυτό κλίμα καταγράφηκε στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT 2019 στο Βελιγράδι, όπου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία. Η έκθεση αποτέλεσε το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Σερβία και όλα τα Βαλκάνια συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από τουρ οπερέιτορ όλων των Βαλκανικών και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών ενώ συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες και πέρασαν περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Με στόχο την προβολή της Κρήτης και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας από την Σερβία η Περιφέρεια στο περίπτερο της «μαγνήτισε» χιλιάδες επισκέπτες.

servia-tourismos2

Το περίπτερο της Περιφέρειας βρισκόταν στο χώρο του ΕΟΤ απ΄ όπου πέρασαν κορυφαίοι του τουριστικού κλάδου ,μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας ,αντιπροσωπείες-φορείς του τουρισμού τους οποίους υποδέχτηκαν και μίλησαν μαζί τους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης , ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού, των ΜΜΕ και οι χιλιάδες επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας ενημερώθηκαν για την ιστορία τις ομορφιές της Κρήτης, ενώ παράλληλα γεύτηκαν εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα. Ο ΕΟΤ παράλληλα είχε οργανώσει εκδηλώσεις με μουσική και χορό όπου οι επισκέπτες δοκίμαζαν ποτά και εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έντυπα που αφορούσαν την Ορθοδοξία, όπως και τον χάρτη του νησιού. Οι Σέρβοι προτιμούν να αναζητούν πληροφορίες σε έντυπη μορφή. Ορισμένοι επισκέπτες επιθυμούσαν αναλυτικές προτάσεις για το πώς θα οργανώσουν την παραμονή τους στο νησί και να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα. Αν και η πλειοψηφία όσων επιθυμούσαν να έρθουν στο νησί, θα έκλεινε πακέτο με πτήση charter από Βελιγράδι, κάποιοι αναζητούσαν εναλλακτική λύση με πλοίο ώστε να έρθουν με δικό τους όχημα από Σερβία.

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιτυχία της έκθεσης και το θετικό κλίμα που παρατηρείται στη Σερβία για τον τουρισμό της Κρήτης. Παράλληλα ανέφεραν, ότι, και φέτος όπως και κάθε χρόνο παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και προτίμηση των Σέρβων να επισκεφτούν την Κρήτη που είναι ένας ιδανικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

«Είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά που το ενδιαφέρον των Σέρβων είναι συνεχώς αυξανόμενο για την Κρήτη. Έγιναν επαφές για να αυξηθούν οι τσάρτερ πτήσεις προς το νησί μας και το επόμενο διάστημα επιχειρηματίες του τουρισμού από τη Σερβία θα επισκεφτούν την Κρήτη για το σκοπό αυτό.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης.

Στην καλή παρουσία της Κρήτης στην έκθεση σημαντική ήταν η συμβολή της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας που υποστήριξαν την προβολή της Κρήτης στο περίπτερο της Περιφέρειας, και συγκεκριμένα του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ρεθύμνης Γιώργου-Νίκου Πανταζή και της ξεναγού από το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κα Ευτυχίας Ξηρουχάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση