HomeHL-9Εκατό νέοι μπλε κάδοι στο Ηράκλειο

Εκατό νέοι μπλε κάδοι στο Ηράκλειο

Ξεκίνησε και η τοποθέτηση των καφέ κάδων τροφικών υπολειμμάτων στις «Πράσινες Νησίδες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 100 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης ενισχύεται το δίκτυο της ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου. Οι κάδοι έχουν ήδη παραδοθεί από την Ε.Ε.Α.Α. στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου όπου γίνεται η συναρμολόγησή τους και σταδιακά θα αρχίσουν να τοποθετούνται στην πόλη.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένονται και 150 νέοι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού οι οποίοι επίσης θα ενισχύσουν το δίκτυο που δημιουργήθηκε με στόχο την χωριστή συλλογή του συγκεκριμένου είδους.

Ξεκίνησε τέλος η τοποθέτηση των πρώτων, νέων καφέ κάδων συλλογής των τροφικών υπολειμμάτων, του νέου ρεύματος συλλογής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, με στόχο την ενίσχυση της μεθόδου διαλογής στην οικιακή και επαγγελματική πηγή.

Οι πρώτοι καφέ κάδοι, από τους 300 που αναμένονται συνολικά, έχουν ήδη τοποθετηθεί στις «Πράσινες Νησίδες» τα σημεία εκείνα που συγκεντρώνουν πέντε διαφορετικά ρεύματα απορριμμάτων:

• Τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης

• Τον μπλε κώδωνα των γυάλινων συσκευασιών

• Τον κίτρινο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού

• Τον καφέ κάδο τροφικών υπολειμμάτων

• Τον μαύρο κάδο των σύμμεικτων απορριμμάτων

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει πολλά νέα ρεύματα ανακύκλωσης, για χαρτί, γυαλί, τόνερ, κομποστοποιητές, κ.α., με στόχο αφενός να καλλιεργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας και διαλογής στην πηγή και αφετέρου να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αυξάνοντας τις ανακυκλώσιμες ποσότητες. Οι πολίτες ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στη νέα εποχή, βάζουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους την κυκλική οικονομία και ενισχύουν όλες αυτές τις προσπάθειες. Κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αύριο και για τον τόπο μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση