HomeHL-SportsΗλίας Πουρσανίδης: «Αν κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον ΟΦΗ, θα αποδειχθεί»

Ηλίας Πουρσανίδης: «Αν κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον ΟΦΗ, θα αποδειχθεί»

Ο Γενικός Διευθυντής της κρητικής ΠΑΕ μίλησε για το θέμα του υποβιβασμού και τα επόμενα δικαστικά βήματα της ομάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψυχρολουσία ήρθε στη νέα διοίκηση του ΟΦΗ η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό της ομάδας. Και φαίνεται από όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης την Τρίτη  για το ζήτημα.

Αναφέρθηκε όχι μόνο στο κλίμα που υπάρχει, αλλά και στα επόμενα δικαστικά βήματα της ομάδας, πέραν της έφεσης που θα κατατεθεί.

«Είναι πολύ δυσάρεστο που αναγκαζόμαστε να μιλάμε για ένα τέτοιο θέμα. Αυτό που πρεσβεύει ο ΟΦΗ και εμείς προσωπικά δεν σχετίζεται με αυτό. Είναι θέματα που δεν έχουμε ανακατευτεί και δεν θέλουμε να συζητάμε. Εμείς που μπήκαμε στον ΟΦΗ θέλουμε να στρέψουμε τα βλέμματα σε αυτήν την ομάδα σε μια υγιή βάση, με προσπάθειες μόνο για καλό ποδόσφαιρο.

Γυρίζουμε τα σχολεία της Κρήτης για να δείξουμε στα παιδιά τι πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Οι πράξεις μας είναι μόνο προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά για μια διαδικασία που είναι στα δικαστήρια. Βγήκε μια απόφαση, θα γίνει έφεση και θα δούμε τι θα γίνει.

Αυτή τη στιγμή όμως, σε αντίθεση με αυτό που προσπαθούμε, διασύρεται ο ΟΦΗ για κάτι που δεν είναι ΟΦΗ. Αυτό είναι το πιο σκληρό για εμάς. Ο ΟΦΗ είναι ο ΟΦΗ. Αν κάποιοι άνθρωποι δεν τον σεβάστηκαν, θα αποδειχτεί. Εμείς όμως δεν είμαστε αυτό.

Όσοι μας γνωρίζουν, δεν μας συνδέουν με κάτι τέτοιο», είπε αρχικά στον ΣΠΟΡ FM ο Πουρσανίδης και ρωτήθηκε για το αν τον γνώριζαν όταν ανέλαβαν:

«Είχαν ακουστεί κάποια πράγματα. Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι μια πραγματικότητα που οδηγείται σε δικαστήριο, όταν μας ζητήθηκε να καταθέσουμε υπομνήματα. Κάναμε αυτό που έπρεπε, βγήκε μια απόφαση, δεν είναι κάτι τελεσίδικο, υπάρχουν ελπίδες να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Για αυτό θα αγωνιστούμε όλοι εδώ».

Για το αν έχουν καταλήξει κάπου σχετικά με τις κατηγορίες: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι δημοσία, είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Χωρίς πολλά λόγια, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας προς τη σωστή κατεύθυνση και να συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα Υπάρχουν αγώνες μπροστά μας. Σήμερα ήμασταν πάλι σε σχολείο να μιλήσουμε για τον ΟΦΗ. Δεν σταματάμε.

Βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει πράξη. Από την άλλη, όμως, δεν θέλουμε να κρυβόμαστε. Αν κάτι έχει γίνει, θα πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες. Θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο, για αυτό αγωνιστήκαμε και αυτό πρεσβεύουμε.

Δεν θα πάμε στη λογική ότι το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι. Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τον χώρο πρέπει να δουλέψουμε για την αναβάθμιση του ποδόσφαιρου. Αυτή η κουβέντα δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο».

Για το αν αποδειχτεί ότι έχουν ευθύνη άνθρωποι του ΟΦΗ, τι θα συμβεί: «Τι άλλο να κάνουμε; Ποιος είναι ο άλλος δρόμος; Δεν θα μπούμε σε άλλη διαδικασία, ούτε να βρούμε άλλους τρόπους. Θα κάνουμε τον αγώνα μας όπως προβλέπεται νομικά. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος που θα σωθεί γιατί είναι σωστός. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά αυτό είναι η αλήθεια.

Δεν θα βοηθήσει να κατηγορήσουμε προηγούμενους ή πολιτικούς που δεν μας βοήθησαν. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο ΟΦΗ είναι κάτι διαφορετικό. Πού φαίνεται, όμως, η διαφορά η δική μου με κάποιον άλλο; Στο πώς διαχειρίζομαι μια δύσκολη κατάσταση.

Το εύκολο θα ήταν να στρέψουμε τους πάντες προς μια κατεύθυνση διαφορετική και να πάρουν άλλοι την ευθύνη. Μας ενδιαφέρει μόνο η ουσία που είναι πως αυτή η απόφαση θα ανατραπεί. Κινηθήκαμε όπως πρέπει για να μην τιμωρηθεί. Δεν το καταφέραμε. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να ανατραπεί αυτή η τιμωρία».

Για το αν θα συνεχίσουν αν η απόφαση δεν ανατραπεί: « Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει προβλήματα. Και για αυτό ήρθαμε. Δεν είναι ο ΟΦΗ που παίζαμε εμείς πριν 25 χρόνια. Υπήρξε μια κάμψη όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθαμε εδώ με συγκεκριμένο πλάνο και θετική σκέψη.

Έτσι βλέπουμε και την επόμενη μέρα σε σχέση με την απόφαση. Δεν μπορώ να σχολιάσω τι θα γίνει αν η απόφαση είναι αρνητική. Πιστεύουμε ότι θα είναι θετική και πως θα συνεχίσουμε το πρότζεκτ που έχουμε σχεδιάσει».

Για το ότι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή στην κατηγορία: «Δεν μας ενδιαφέρει η κατηγορία, αν δεν είμαστε υγιείς. Αν δεν είσαι υγιής, δεν χρειάζεται να είσαι σε καμία κατηγορία. Πρέπει να είσαι αξιοπρεπής, για να θέλουν όλα τα παιδιά να έρθουν σε εσένα και να έχεις τον ποδοσφαιρικό παράδεισο, όπως τον είχαμε κι εμείς. Δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει η κατηγορία. Θέλουμε ο ΟΦΗ να βρίσκεται σε αυτή με υγεία και καλή μπάλα».

Για την αντίδραση του κόσμου: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό που χτίζουμε να είναι εναρμονισμένο. Υπάρχει στεναχώρια στον κόσμο και μια ολόκληρη γενιά που δεν έχει πάρει χαρά. Όταν βλέπουν την ομάδα να έχει πλάνο και αξιοπρέπεια –γιατί δεν έχουμε τάξει τίτλους, αλλά ότι αυτή η ομάδα θα γίνει κανονική.

Όταν βλέπουν ότι αυτό βάλλεται, δημιουργούνται ερωτήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν. Όσο περνάει από το χέρι μας θα προσπαθήσουμε οι αντιδράσεις να είναι κόσμιες. Σίγουρα θα υπάρχουν αντιδράσεις. Αυτή η ομάδα εκπροσωπεί ένα ολόκληρο νησί.

Το ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο. Μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που δεν είναι καθαροί, αλλά το ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο. Τον καταλαβαίνω τον κόσμο. Συμφωνώ να υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά με μέτρο».

Για το ότι παράγοντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι, σε αντίστοιχες περιπτώσεις: «Δεν έχουμε άλλο τρόπο. δεν ξέρω τι σημαίνει να πηγαίνεις με το σταυρό στο χέρι. Ξέρουμε έναν τρόπο και είναι αυτός.

Αν υπάρχει και κάτι άλλο, είναι ένας άλλος κόσμος, που δεν θέλουμε να μπούμε. Για να μάθεις πώς λειτουργεί, θα γίνεις ίδιος και δεν θέλουμε να είμαστε έτσι. Σε οποιαδήποτε κατηγορία, με όποια απόφαση. Μας ενδιαφέρει να γίνουμε πρότυπα για τα νέα παιδιά. Σήμερα πήγαμε σε ένα χωριό και είδαμε τι λαχτάρα υπάρχει. Πρέπει να τους ξαναφέρουμε στο γήπεδο, κάποτε έρχονταν, αλλά έχουν σταματήσει».

Για το τι τους κάνει να συνεχίζουν: «Δύναμη μας σε όλο αυτό είναι πόσο δεμένοι είμαστε και όλη η θετική ενέργεια που έχουμε πάρει από ανθρώπους σαν εσάς, που πιστεύετε σε εμάς. Είναι κάτι που είναι πολύ καλό για τον χώρο αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ και θα είναι κρίμα να χαλάσει.

Έχει μεγάλη σημασία ότι αυτό που γίνεται το αναγνωρίζουν κάποιοι. Ο καθαρός κόσμος, ο υγιής δεν ασχολείται γιατί δεν θέλει να γίνει κάποιους άλλους. Θα τους κερδίσουμε, αν δεν μας διασπάσουν όσα γίνονται».

Για το αν τους έχει προβληματίσει ότι η υπόθεση «έσκασε» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή: «Είναι άρρωστη σκέψη γιατί σε βάζει σε άλλα μονοπάτια, να κυνηγάς φαντάσματα. Στεκόμαστε στην δικογραφία, στην απόφαση και στην έφεση. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να το ανατρέψουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση