HomeHL-GreeceΔούρου: Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν

Δούρου: Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν

Τι δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής μετά τις διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνομαι και θα αισθάνομαι για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή την πλημμεληματική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία κατά 20 αυτοδιοικητικών και κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και η ίδια, για την τραγωδία στο Μάτι.

«Ως πολιτικό πρόσωπο, απέναντι σε αυτή την τραγωδία έχω δηλώσει ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη του συστήματος και του κράτους, και μάλιστα διαχρονικά», συνεχίζει η κ. Δούρου. «Άναρχη δόμηση, ελλιπής αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής, αργός εκσυγχρονισμός των δομών του κράτους, κωλύματα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Ένα σύνολο ευθυνών, που οδηγεί πίσω στον χρόνο και αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση» εξηγεί και σημειώνει «Την ίδια στιγμή αποτελεί πεποίθησή μου ότι όλοι όσοι διοικούν δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης».

Η Ρένα Δούρου προασπίζεται τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας δηλώνοντας πως γνωρίζει «ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης έπραξαν το καθήκον τους» και προσθέτει: «Ορισμένοι πολιτικοί αντίπαλοί μου, με τη συνδρομή κάποιων ΜΜΕ, επιχείρησαν να «σηκώσουν» τις όποιες πολιτικές ευθύνες για χρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού … προκειμένου να δημιουργήσουν τον αντιπερισπασμό που εναγωνίως αναζητούσαν, στη θύελλα σκανδάλων και διαφθοράς που βαρύνει τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες ανήκουν και εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία και τη δυστυχία που την συνοδεύει».

Υπογραμμίζει ότι η ατομική της στάση είναι διαφορετική «από το να απειλώ τη Δικαιοσύνη ή να κλαυθμηρίζω περί «διώξεων» -όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών- και να συκοφαντώ τους πολιτικούς αντιπάλους». «Η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η περιφερειάρχης Αττικής κλείνοντας τη δήλωση της με αναφορά στον Σαρλ ντε Γκωλ «ένας κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός», που έλεγε «Η αναισθησία σημαίνει ήττα» υπενθυμίζει ότι «στην Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και έχοντας επιλέξει να εργαζόμαστε αθόρυβα και δυνατά, κερδίσαμε τη μάχη κατά της διαφθοράς, υπέρ της νομιμότητας, ενάντια στη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και κατά της ασέβειας στην τήρηση του νόμου. Με δύο λέξεις τη μάχη ενάντια στο ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, με σκοπό η τραγωδία στην Ανατολική Αττική να είναι η τελευταία».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση