HomeΣΠΟΡΝΟΔΕ Ηρακλείου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση κάνει λόγο για εξοντωτική απόφαση που δημιουργεί προβληματισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ κάνοντας λόγο για εξοντωτική απόφαση στη βάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στην Football League, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο και επιβολή χρηματικού προστίμου 300.000 ευρώ.

Η εξοντωτική αυτή απόφαση δημιουργεί προβληματισμό και έντονα ερωτηματικά στον κόσμο της ομάδας μας, του ΟΦΗ:

Πως μια υπόθεση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη το Νοέμβριο του 2017 (1,5 χρόνο πριν) έρχεται στην επικαιρότητα μόλις 2 μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος;

Πως τιμωρείται μια ομάδα που δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί για κάποια παράνομη ενέργεια ή συμπεριφορά; Υπάρχει μόνο μια ύποπτη καταγγελία ενός προπονητή, ο οποίος την έκανε όταν ήταν προπονητής αντίπαλης ΠΑΕ του ΟΦΗ και μετά από ήττα από το Σύλλογο τον οποίο κατηγορεί (Αιγινιακός).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UEFA και της SPORT RADAR, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης στα στημένα παιχνίδια και την διαφθορά. Υπάρχει τεράστιος αριθμός φακέλων από αγώνες της ελληνικής Super League και Football League, τους οποίους η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α) θέτει στο αρχείο και τα αρμόδια δικαστήρια κρίνουν ως αθώους.

Για ποιο λόγο ο ΟΦΗ είναι μόνιμα στόχος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Είχαμε ήδη την άνιση και άδικη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, με την οποία παράτυπα και αντιδεοντολογικά χρηματοδότησε με 52.000.000 ευρώ, από χρήματα της κρατικής ΕΡΤ, 7 ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες, αλλά, την ίδια ώρα, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στο κύτταρο του ποδοσφαίρου και στα 4.000 ερασιτεχνικά σωματεία δεν δίνει ούτε ένα ευρώ;

Η εξοντωτική αυτή απόφαση για τον ΟΦΗ δημιουργεί έντονο αίσθημα αδικίας στην τοπική κοινωνία.

Βεβαίως, πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και, εάν ο ΟΦΗ έχει παρανομήσει, θα πρέπει να τιμωρηθεί αναλόγως. Ωστόσο, οι νόμοι και οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται ισότιμα σε όλους. Χωρίς αίσθημα ισότητας, δικαιοσύνης και ισονομίας δεν μπορεί να επιβιώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

Εξοντωτικές αποφάσεις προκαλούν αδικίες, ανισότητες, πικρία και αντιδράσεις που ζημιώνουν, παρά προστατεύουν, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε βέβαιοι ότι στην Επιτροπή Εφέσεων, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα δικαιωθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση