HomeHL-GreeceΔικηγόρος μοντέλου που κρατείται για κοκαΐνη: Εάν αθωωθεί, θα είναι έκπληξη

Δικηγόρος μοντέλου που κρατείται για κοκαΐνη: Εάν αθωωθεί, θα είναι έκπληξη

Ξεκινά η δίκη της νεαρής κοπέλας στο Χονγκ Κονγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινά στο Χονγκ Κονγκ η δίκη του μοντέλου που συνελήφθη πριν από περίπου δύο χρόνια, σε αεροδρόμιο της Κίνας, κατηγορούμενη ότι στη βαλίτσα της μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνης και κρατείται σε φυλακές της χώρας. Βάσει κατηγορητηρίου η 21χρονη (πλέον) κινδυνεύει ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Από την πρώτη στιγμή εκείνη υποστηρίζει πως είναι αθώα και ότι τα ναρκωτικά είχαν μπει στις αποσκευές της από τον φίλο της, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, του είχε τονίσει πριν από καιρό, πως αυτό που περνά είναι ένας Γολγοθάς ο οποίος και εύχεται να έρθει η λύτρωση για εκείνη μέσω της δίκης.

Ο συνήγορος του μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω μεσημεριανής εκπομπής του ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη δίκη, καθώς οι νόμοι της Κίνας για τις περιπτώσεις κατοχής ναρκωτικών είναι πολύ αυστηροί. Μάλιστα, όπως είπε, στο Χονγκ Κονγκ προβλέπονται 24-27 χρόνια κάθειρξης για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

«Ένα είναι το ερώτημα που θα απασχολήσει τους ενόρκους: εάν η κοπέλα ήξερε ότι στο σακίδιο που μετέφερε, υπήρχε σε κρυφή θήκη η ναρκωτική ουσία. Εάν οι ένορκοι είναι απολύτως βέβαιοι πως πραγματικά μετέφερε ναρκωτική ουσία, τότε θα καταδικαστεί. Εάν έχουν αμφιβολίες, συνδυάζοντας το νεαρό της ηλικίας της, το λευκό ποινικό της μητρώο και τα στοιχεία που προσκομίσαμε από την Ελλάδα, τότε υπάρχει περίπτωση αθώωσής της», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε: «Θα σας απαντήσω ευθέως… Εάν αθωωθεί, θα είναι έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη, αλλά έκπληξη». Οι δίκες είναι ανοικτές στην Κίνα, οπότε οι γονείς της κοπέλας μπορούν να βρίσκονται στην αίθουσα ως κοινό, εξήγησε, αναφερόμενος στην πιθανή παρουσία των γονιών της. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να καταθέσουν και οι γονείς της για την υπόθεση.

Ο δικηγόρος της κοπέλας σχολίασε και τις φωτογραφίες που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στις οποίες απεικονίζεται η κατηγορουμένη στην Αιθιοπία, όπου και εικάζεται ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά, πριν να βρεθεί στην Κίνα. «Δημιουργεί την υποψία ότι έχει κάτι να κρύψει το γεγονός ότι αυτός που ανέβασε τις φωτογραφίες στο προφίλ του, μετά από λίγο το διέγραψε».

«Δεύτερον, ότι διαρρέει αυτές τις φωτογραφίες, κατά την άποψή του, ενοχοποιητικές φωτογραφίες για εκείνη, σημαίνει ότι θέλει να συμβάλει στην καταδίκη της. Άρα, αυτός ο οποίος είχε τις φωτογραφίες στα χέρια του και τις ανέβασε τρεις ημέρες πριν από το δικαστήριο, φοβάται την ενδεχόμενη αθώωση της Ειρήνης, την επιστροφή της στην Ελλάδα και την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστικών Αρχών», ανέφερε ο δικηγόρος του μοντέλου.

«Τρίτον, αυτός ο οποίος ανέβασε αυτές τις φωτογραφίες, εάν είναι κυρία και φοράει παντελόνια, τότε είναι πάρα πολύ στη μόδα. Εάν είναι άνδρας, τα παντελόνια του τα φοράει για να ζεσταίνεται. Τέταρτον, ποιος είχε τις φωτογραφίες στην κατοχή του; Αυτός που ήταν μαζί της στο κλαμπ και διασκέδαζε μαζί της. Εικασίες και υποθέσεις κάνω… Πέμπτον, οι φωτογραφίες που είδα, μπορώ να τις χαρακτηρίσω με μια φράση: τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια. Βλέπετε κάτι το επιλήψιμο; Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο», σχολίασε στη συνέχεια. Και έκανε λόγο για ξερόλες, που βιάστηκαν να καταδικάσουν την κοπέλα από τις φωτογραφίες.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση