HomeΓΝΩΜΕΣ«Το σταγονόμετρο»

«Το σταγονόμετρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Μάριου Λεβέντη

Τα ωραία είναι πάντα στα νιάτα τους και μπορούν και αντέχουν. Αντέχουν το τρέξιμο καλύτερα από μας, αλλάζουν συχνά την φανέλα τους, παίρνουν βαθιές αναπνοές και πίνουνε νερό, πολύ νερό.

Εσύ, αλλάζεις πλευρό στο κρεβάτι και πίνεις φαρμάκι κερασμένο από καρδιάς, που αποτελεί το πιο διαδεδομένο σφηνάκι τα τελευταία χρόνια – για να μη πούμε το καλλιτεχνικό γεγονός της δεκαετίας. Θέλει τέχνη να σε ρίχνουν πάντα λίγο πριν απ’ την πηγή.

Μπαίνει παντού πρώτο θέμα, σε τίτλους, υπότιτλους, γίνεται βάιραλ νιουζ, τρέχει. Μόνο εσύ δεν έτρεξες πρώτος. Σε γενικές γραμμές και μέσες άκρες έχει ταχύτητα η καθημερινότητά σου, δίψα δεν έχει Πρόσεξέ το αυτό! Απότρεψε το αυτό! Νίκησε το αυτό! Σήκω και κάνε διατάσεις αισιοδοξίας, κάνε ανοίγματα αγκαλιάς.

Άνοιξε το βαζάκι με τα λουκούμια τριαντάφυλλο και δωσ’του να καταλάβει. Δώσε στον εαυτό σου να καταλάβει ότι τον αγαπάς, ότι αγαπιέσαι. Δώσε τους να καταλάβουν ότι τους αγαπάς. Θα διψάσεις, είμαι σίγουρος. Είναι άθλημα η γενναιότητα.

Αγαπητό μας φαρμάκι, πολύ το  χαρήκαμε που έχασες τη σταθερή σου αξία και που το φονικό σου όπλο ‘σταγονόμετρο’ δεν έχει να μετρήσει νίκες πια. Θα στείλουμε συλλυπητήρια κάρτα, τώρα που πέθανε το είδωλο σου. Ραδιούργο και στριφνό φαρμάκι σ’ ευχαριστούμε που μας δυνάμωσες.

Στον άπλετο χρόνο σου, είναι ευκαιρία να κάτσεις να σκεφτείς γιατί πικραίνεις τόσο κόσμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση