HomeΕΛΛΑΔΑΠάτρα: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια το τριήμερο του καρναβαλιού

Πάτρα: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια το τριήμερο του καρναβαλιού

Το σχέδιο της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας, η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Κύριο μέλημά τους είναι η διασφάλιση των εκδηλώσεων και η αποτροπή αλλά και η αντιμετώπιση, ενδεχομένων επεισοδίων και περιστατικών βίας.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η άσχημη εμπειρία από παρόμοια γεγονότα στην πλατεία Γεωργίου πριν από μερικά χρόνια, σε συνδυασμό με το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα περιστατικά επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και η στοχοποίηση ανδρών των ΜΑΤ, αναγκάζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει ήδη επεξεργαστεί πιθανά σενάρια και να έχει πραγματοποιήσει συσκέψεις, στις οποίες εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της όποιας κατάστασης κρίσης, κατά το τελευταίο τριήμερο.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών για τον σχεδιασμό που έχει γίνει, έχουν βρεθεί η μεγάλη παρέλαση, η πλατεία Γεωργίου και ο μόλος της Αγίου Νικολάου, καθώς και γενικότερα τα σημεία όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια πριν, κατά και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η μεγαλύτερη συγκέντρωση καρναβαλιστών και επισκεπτών.

Σημειώνεται, ότι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης θα γίνει μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα, από κοντινές αστυνομικές Διευθύνσεις.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση