HomeΚΡΗΤΗΠυροβολισμοί πριν λειτουργήσει το σύστημα εποπτείας

Πυροβολισμοί πριν λειτουργήσει το σύστημα εποπτείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εργασίες για την τοποθέτηση τους ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και τα ραντάρ αναμένεται να πάρουν κυριολεκτικά φωτιά .Τα όρια ταχύτητας ακόμη και στα αναβαθμισμένα τμήματα του ΒΟΑΚ θεωρούνται χαμηλά και δεν είναι αποδεκτά από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Πριν  από λίγες ημέρες στο άκουσμα της είδησης για την επαναλειτουργία του συστήματος άγνωστοι ξέσπασαν την οργή τους σε μία από τις κάμερες που δέχτηκε πυροβολισμούς.Ο ΒΟΑΚ θεωρείται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 110 χιλιόμετρα . Ωστόσο τέτοια πινακίδα δεν είδε ποτέ Κρητικός.

Οι αστυνομικές αρχές που καλούνται να εποπτεύσουν την λειτουργία του συστήματος υποστηρίζουν ότι τα όρια ταχύτητας που υποδεικνύει η σήμανση του ΒΟΑΚ και κατά πολλούς θεωρούνται αναχρονιστικά και εκτός πραγματικότητας , είναι σωστά.

Το σύστημα διαθέτει 33 σημεία τα οποία είχαν επιλεγεί όταν άρχισε να υλοποιείται το πρόγραμμα που έμενε στα χαρτιά για 10 ολόκληρα χρόνια . Κάθε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 20 χιλιόμετρα συνεπάγεται πρόστιμο 40 ευρώ, Από 20-30 χιλιόμετρα πρόστιμο 100 ευρώ και 5 βαθμούς ποινή ενώ εάν η υπέρβαση είναι άνω των 30 χιλιομέτρων το πρόστιμο φτάνει τα 350 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από αφαίρεση διπλώσαντος για δύο μήνες.

Μέσα στο 2013 στο ΒΟΑΣ σημειώθηκαν 22 τροχαία ατυχήματα είτε θανατηφόρα είτε με σοβαρούς τραυματισμούς ενώ το 27% των συμβάντων οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα.
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση