HomeΚΡΗΤΗΝέα εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας

Νέα εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοβουλία των μαθητών της 47ης Σχολής Ανοιχτής Θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, την Κυριακή 8 Ιουνίου και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εν πλω, και όχι μόνο, συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Παλιό Ψυγείο).

Στην ανακοίνωση τους οι μαθητές της Σχολής Ανοιχτής Θαλάσσης του Ι.Ο.Η. τονίζουν συγκεκριμένα: «Με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών μέσων και την παρουσία πολιτών στο χώρο του λιμανιού, φωνάζουμε το σύνθημά μας «Καταστρέψτε τα χημικά – όχι τη θάλασσα» για ν’ ακουστεί από άκρη σε άκρη.

Με την κίνηση αυτή, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, τωρινή ή μελλοντική, που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το περιβάλλον γενικότερα. Οφείλουμε να διαφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.

Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που μας αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας».

neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση